Pentru primul blat se bat albusurile cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga cacao cernuta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca foarte incet. Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit. Am copt 20 min, pana a trecut testul scobitorii.
Pentru cel de-al doilea blat, se bat albusurile spuma cu zaharul. Apoi adaugam faina cu praful de copt. Incorporam nuca macinata, apoi visinele. (eu am folosit din compot, cu siguranta este mai buna cu visine proaspete ) Se coace in cuptorul incalzit cca 20 min. La fel se incearca cu o scobitoare.
Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi se mixeaza in continuare pe baie de abur, pana ce se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca la untul batut spuma.
Se asambleaza in felul urmator, se aseaza blatul de cacao, se toarna jumatate din crema, apoi blatul cu nuca si visine si restul de crema. Se da la rece pentru o ora sau doua apoi se glazureaza.
Se topeste ciocolata cu smantana pe bain marie apoi se toarna deasupra prajiturii. Se niveleaza apoi se mai da la rece pana ce se intareste glazura.