publicat la 06.05.2014
publicat la 13.04.2014
publicat la 11.04.2013
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu gem si prune uscate
Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce devine cremoasa, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la unt. Se framanta un aluat , pe care il impartim in doua. O treime din aluat se intinde si se...
Tort diplomat cu ananas
In primul rand pregatim o crema de vanilie: punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire, si se amesteca in continuu, apoi se pune pe foc si se lasa pana ce se ingroasa. Cand este gata se acopera cu o folie...
Cozonac cu mac
Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si 50 ml lapte caldut, se framanta cu mana si se lasa maiaua la dospit 15 min. Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare,...
Tort cu lamaie si glazura
Am mixat untul moale, la temperatura camerei cu zaharul , apoi am adaugat ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Am adaugat la compozitie esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina. Eu am optat...
Cozonac cu stafide
Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si 50 ml lapte caldut, se framanta cu mana maiaua si se lasa la dospit 15 min. Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja...
Prajitura Vieneza (2)
In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si...
Cozonac cu fructe uscate
Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom. Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc...
Cornulete fragede cu gem
Drojdia se dizolva in laptele caldut cu o lingurita de zahar, lasam 10-15 min. Apoi adaugam o parte din faina si un praf de sare si untura, framantam cu mana si adaugam restul de faina. Spre final adaugam oul si framantam un aluat destul de elastic. Intindem o foaie de cca 6-7 mm ...
Briose cu lamaie si mac
Mixam margarina cu mierea, uleiul si zaharul, pana ce se face spuma. Adaugam zeama de la lamaie, coaja de lamaie si apa minerala, amestecam usor. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si macul. Formele le tapetam cu hartie de briose si adaugam din compozitia cu o lingurita....
Chec cu banane si crema nugat
Mixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam 2 linguri crema nugat, uleiul si mixam foarte bine. Adaugam laptele, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se mixeaza, apoi se adauga bananele taiate rondele. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si...
Tort Amandina sau nu ?
Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu zaharul spuma, apoi adaugam galbenusurile si uleiul, mixam foarte bine. Apoi adaugam cacao si incorpoam pe rand faina. Compozitia obtinuta, l-am turnat intr-o forma rotunda cu diametrul 30, tapetata cu hartie de copt, si am copt in cuptorul...
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos
In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si samburii, apoi am taiat felii nu foarte subtiri si le-am pus intr-o cratita. Am ras lamaia de coaja si am stors de zeama, apoi am adaugat la mere. Am adaugat zaharul, untul si stafidele spalate in apa...
Hajas ( Hajose )
Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 250 gr din faina si se formeaza 3 bilute de aceasi marime si aceasi cantitate (eu le-am cantarit). Se pun deoparte si ne apucam de aluat, restul de faina se amesteca cu oul, smantana si un praf de sare, framantam si adaugam apa minerala, pe...
Tort Dobos
In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18). Apoi, incepem cu foile de 24, mixam albusurile cu apa si zaharul spuma, apoi adaugam praful de copt si galbenusurile. Se...
Prajitura cu lamaie si fructe de padure
Se face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul spuma, apoi adaugati coaja si sucul de la lamaie. Adaugam amidonul si praful de copt, apoi turnam apa minerala, amestecam foarte incet sa nu stopim si adaugam faina....
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Se bat albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam cele 3 galbenusuri , se mai bate... adaugam cafeaua, faina si praful de copt... am copt intr-o forma cu diametrul 28, se scoate , se raceste si se taie in 3... Pentru crema procedam astfel: ingrosam galbenusurile...
Profiterol
Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, se lasa la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta ) Dupa ce s-a racit...
Placinta cu mere si nuci
Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la rece 2 ore. Dupa acea, se scoate si se imparte in doua, 2/3 din aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, in asa fel ca sa acopere peretii formei si...
Melcisori cu stafide si un ceai de menta
Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam cu putina faina. Apa calduta se amesteca cu smantana si se toarne cca 50 ml peste drojdie, se adauga putin zahar si se amesteca. Framantam maiaua si acoperim cu putina faina...
Strudel cu mere
Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei. Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu...
Clatite cu mere si crema nugat
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam putin lapte apoi faina si amestecam cu un tel sa nu ramana cocolase si subtiem cu lapte. Se adauga coaja de lamaie, de data aceasta am uitat :) de obicei adaug, dar nu este neaparat, dupa preferinta. Merele se curata, se spala si...
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni
In primul rand coacem blatul , separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma, adaugam galbenusurile si mai batem, apoi adaugam pe rand faina si amestecam incet cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt (30/40) si coacem in cuptorul incalzit. Cand este...
Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day
Nu e mare filozofie, doar migala multa si multaaaa ciocolata, peste tot :))). In primul rand pregatim crema, amestecam crema de nugat cu frisca, batem bine, apoi adaugam nessul. Amestecam bine sa dizolvam nessul, apoi adaugam untul si nuca maruntita. Topim ciocolata cu...