Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

de adela1981 in Prajituri, 2 Dec 2012 | 11918 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 g faina
  • 10 g cacao
  • 700 g prune ( fara samburi)

Crema:

  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 2 vanilii
  • 10 g gelatina granule

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu prune si crema de branza:

 

Pentru blat pregatim asa: Albusurile si apa se bat spuma, apoi  adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul. Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam  in spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o treime din compozitie. La restul de compozitie,  adaugam 10 g de cacao si turnam, sau punem cu o lingura peste partea alba din tava. Apoi asezam prunele. Coacem in cuptorul incalzit, cca 30 minute, pana ce trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.

Intre timp pregatim crema: Branza se mixeaza pana ce devine cremoasa, apoi  adaugam zaharul pudra si amestecam in continuare. Hidratam gelatina dupa instructiuni. Batem frisca. Incorporam frisca in crema de branza, iar gelatina o dizolvam pe bain marie. Adaugam o lingura de crema la gelatina si amestecam  ( pe abur), apoi o adaugam la crema de branza. Se amesteca foarte bine, iar crema astfel obtinuta o turnam deasupra blatului. Se da la rece pentru 2 ore. Dupa racire se glazureaza cu ciocolata topita cu 2 linguri de ulei. Se intinde peste prajitura  si se da iar la rece pana ce se intareste glazura. Se portioneaza si se mananca cu mareee pofta!!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

acoria 1

03.02.2013, 11:25

o sa o incerc cu prune din compot!

Valclaudia 1

15.03.2013, 05:59

LA MULTI ANI!

adela1981 1

21.03.2013, 19:27

Multumesc Claudia!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galusti cu prune