Prajitura cu alune si crema de gris

de adela1981 in Prajituri, 6 Oct 2012 | 6971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava 32/20

Blat:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr faina
  • 100 gr alune macinate

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris de grau
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr alune macinate

Glazura:

  • 50 gr ciocolata menaj
  • o lingurita de unt
  • 2 linguri de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune si crema de gris:

Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot  adaugam  grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa.
Se acopera cu o folie alimentara si se lasa putin la racit.
Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma  cu apa si zaharul.
Adaugam galbenusurile si mai mixam pana ce  creste in volum.
Apoi incorporam  alunele macinate amestecate cu faina si praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzitla 180  grade, pana ce trece testul scobitorii.
Dupa coacere se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Cand  grisul s-a racorit putin, adaugam alunele macinate, amestecam bine, apoi adaugam untul si zaharul vanilat si amestecam cu grija,  ( sa nu se taie crema ) pana ce se topeste.
Crema se da la rece, pentru 30 min, apoi se mixeaza usor, pana ce devine cremoasa.

Crema se imparte in doua, o treime se intinde intre blaturi iar a doua parte deasupra prajiturii.
Pentru glazura , topim ciocolata cu untul si frisca si o picuram peste prajitura.
Se da la rece pentru cel putin 2- 3 ore, apoi o portionam si o savuram cu mare placere.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune de padure si crema de ness