Prajitura cu foi si crema caramel

de adela1981 in Prajituri, 8 Apr 2013 | 6705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • 100 g faina / amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt/ margarina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2-3 liguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Pentru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale. Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l putem framanta bine si sa nu se lipeasca de masa de lucru

Aluatul se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, pe care le coacem pe rand intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. ( pe dosul tavi unse daca nu aveti tava speciala pentru foi). Se coc cca 7-10 minute fiecare , pana ce devin usor maronii deasupra.

Pentru crema topim zaharul la foc incet pana ce se caramelizeaza, aveti grija sa nu se arda, pentru ca devine amar la gust. Turnam apoi laptele cald, pastram cca 50 ml  si lasam sa se dizolve tot caramelul. Restul de lapte se amesteca cu amidonul sau faina. Dupa ce s-a topit tot caramelul adaugam faina si lasam la foc incet, amestecand in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa la racit, intre timp mixam untul spuma cu vaniliile. Incorporam caramelul in unt. Adaugam cate o lingura de caramel si amestecam dupa fiecare.

Impartim crema in doua si intindem intre foi. Deasupra ultimei foi turnam glazura de ciocolata, topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur. Se da la rece pana a doua zi, pana ce se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel