Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava de 36/ 22.
Cerneti faina intr-un vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul .
Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.
Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.
Scurgeti bine piersicile din compot si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.
Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.
Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.
Adaugati amidonul/ faina si smantana, apoi mixati totul.
Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere.
Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.
Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.
Savurati prajitura cu mare placere!!!