Prajitura cu branza si piersici

de adela1981 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 9835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Baza aluat:
  • 250 g faina alba
  • 1 ou mare / 2 oua mici
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g unt / margarina moale
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • o conserva de piersici
  • 2 linguri gris de grau
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g amidon alimentar/ faina
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana grasa ( minim 20 % )
  • 2 oua mari
  • 2 linguri zahar pudra cu seminte de vanilie ( din pastaie )
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si piersici:

Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava  de 36/ 22.

Cerneti faina intr-un  vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul . 

Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.

Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt  si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.

Scurgeti bine piersicile din compot  si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.

Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.

Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.

Adaugati amidonul/ faina  si smantana, apoi mixati totul.

Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere.

Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.

Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.

Savurati prajitura cu mare placere!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura saseasca cu branza dulce