Blat:
Crema mouse de ciocolata alba:
Glazura:
Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Adaugam un praf de sare si laptele.
Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta.
Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul si faina.
Se amesteca totul si se toarna in doua forme rotunde, tapetate cu hartie de copt , cu diametrul 20.
Se coace in cuptorul incalzit 20 min, fiecare in parte ( nu au incaput sa le coc imreuna).
Blatul va fi umed , se incearca blatul cu scobitoare.
Se scoate din forme, se lasa la racit, apoi se taie in doua, rezultand 4 foi de blat.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu 2 linguri de zahar, pe bain marie, apoi se adauga ciocolata rupta.
Se mai bate pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.
Frisca se bate si se adauga pe rand la crema de ciocolata. Pentru sirop se amesteca visinata cu apa si zaharul si se fierbe pana ce se topeste zaharul si se evapora alcoolul.
Se lasa la racit, apoi se insiropeaza blaturile ( desi blatul are o compozitie umeda, totusi am preferat sa insiropez dar nu foarte tare)
Se asambleaza in felul urmator, blatul insiropat, crema se imparte in trei si se mai lasa o lingura sau doua pentru ornat, iar deasupra cremei se imparte zmeura.
Se lasa cateva pentru ornat. Pentru glazura, se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se adauga cacao cernuta si o lingura de unt sau ulei, eu am folosit ulei.
Se lasa la racit apoi se toarna deasupra tortului si se lasa sa curga spre margine.
Se orneaza cu zmeura.
Pofta dulce!!