sursa:
http://cozinhaderamona.blogspot.ro/
Am facut putine modificari asupra retetei, atat la ingrediente cat si la modul de preparare. Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios. Pe urma, am adaugat un galbenus si o lingura de apa si am framantat cu mana, apoi celalalt galbenus si o lingura de apa. Aluatul obtinut, l-am tinut la rece pana ce am pregatit umplutura. Am batut oul cu albusurile si zaharul , spuma. Apoi am adaugat untul moale si am amestecat energic. Pe urma ama adaugat migdalele macinate si faina. Am scos aluatul de la rece, am intins si am asezat intr-o forma de tarta dreptunghiulara, cu hartie de copt. Deasupra am mai asezat o hartie de copt si am pus boabe de fasole. Am copt aluatul cca 10 min, apoi am scos din cuptor. L-am uns cu gem de prune ( la Ramona nu era mentionat) si am turnat umplutura. Deasupra am asezat piersicile taiate felii subtiri, apoi am introdus la cuptor pentru inca 20 - 30 minute. Deasupra s-a colorat usor auriu, de acolo am stiut ca este gata tarta.
Dupa racire am pudrat cu zahar si am savurat cu maaare placere.
Delicioasa!!!!