Curatam cartofii si ai spalam ii taiem in bucati mai mari si ii punem intr-o cratita cu apa si putina sare la fiert pt 15 min.
Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii punem intr o farfurie si ii stropim cu putin ulei de masline si condimentam cu sare si piper apoi ii dam prin amestecul de...
Pentru inceput framintam, cernem faina intru-un bol mai mare si facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu zaharul cu putin lapte caldut ;lasam 15 min dupa care ne apucam sa framintam ,adaugam sarea, uleiul si restul de lapte caldut si untul moale.
Framintam bine aluatul si il lasam la...
Spalam bine aripioarele de pui le curatam si le punem in uleiul incins le lasam un pic sa se prajeasca si le scoatem intr-o farfurie dupa care in acelasi ulei ramas adaugam ceapa o lasam foarte putin, dupa care adaugam morcovul si ardeiul mai adaugam si o cescuta mica de supa si lasam pina scade....
Framintam pt blat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o gropita in mijloc unde punem zaharul si drojdia cu 2-3 linguri de apa calduta si lasam pt 15 min sa creasca, apoi ne apucam de framintat aluatul adaugam sarea , uleiul si restul de apa framintam pina nu se mai lipeste de maini...
Pt. inceput omogenizam foarte bine toate ingredientele solide apoi cu cele lichide pentru blat : apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pina se rumeneste {facem testul cu scobitoarea}.
Dupa coacere se...
Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1...
Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu putina sare albusurile adaugam 200 gr zahar si continuam sa mixam pina obtinem o bezea foarte usor si cu grija adaugam 6 linguri de faina amestecind de jos in sus cu o spatula de silicon. esenta de vanilie o adaugam in nuca de cocos dupa care...
Curatam si spalam bine cartofii, punem o oala cu apa la fiert cu putina sare si fierbem cartofi pina intra furculita in ei. Separat punem ouale la fiert si intre timp curatam ceapa si o taiem solzisori, cind cartofi au fiert ai scurgem bine de apa si ai taiem cubulete adaugam ceapa, maslinele...
Se spala si se curata aripioarele le taiem in jumatati si le preseram cu sare, piper si cu 1, 2 linguri de faina. Se bat ouale cu putina sare si cu o lingurita de faina,se incinge uleiul intr-o tigaie inalta. Se trec aripioarele prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc.
Lasam foietajul la temperatura camerei, dupa ce este usor de modelat il intindem pe masa de lucru si il intindem foarte putin cu sucitorul apoi cu diferite forme decupam din aluat{ daca nu aveti forme puteti decupa cu un pahar mai mic sau cu o ceasca} lepunem intr-o tava tapetata cu hirtie de...
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pina devine o spuma lucioasa, in continuare adaugam pe rind uleiul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si putin cite putin incorporam in compozita de albusuri amestecind usor de jos in...
Punem intr-o oala mai mica apa cu sare si fierbem cartofi dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ai pisam cu o furculita iar peste cartofi Framintam brinza cu ouale si cu toate condimentele omogenizam bine compozitia, adaugam si faina cit sa se lege si sa se poata modela usor. Incingem...
Batem spuma albusurile cu putina sare adaugam si 7 linguri de zahar si mixam pina se formeaza o bezea lucioasa, amestecam galbenusurile cu praful de copt omogenizam bine si adaugam si uleiul apoi adaugam in albusuri amestecind usor dupa care adaugam treptat putin cite putin din faina pina o punem...
Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta...
Intr-un bol punem laptele adaugam zaharul, cafeaua ness si cu un mixer mixam 1 -2 min apoi punem cuburile de gheata si mai mixam un pic.
Apoi puteti servi!!
Se pune intr-un vas faina, sarea, otetul si 50 gr unt. Se varsa si apa si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu folie si bagam la frigider pt 10 min. Dupa 10 min pudram cu faina pe masa de lucru si intidem o foaie cu sucitorul si punem untul ramas dar in mijlocul foi, apoi...
Punem o oala cu apa la fiert cu putina sare. Curatam cartofii, ii spalam si ii punem in apa cind apa clocoteste. Ii acoperim si ii lasam 15 minute. Apoi ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga bine de apa.
Ungem o tava de cuptor cu unt, apoi taiem cubulete cartofii strecurati...
Taiem baghetutele pe jumatate dar pe lung le inmuiem sau stropim cu lapte {doar partea cu miezul}, cu o lingura stropim cu ulei de masline usturoiul praf apoi punem cubulete de sunca presata, rosiile tocate , brinza farmata, masline si am turnat cu o lingura pe fiecare baghetuta ou batut si apoi...
Punem intr-o oala apa cu putina sare la fiert cind credem ca da in fiert apa adaugam legumele si le lasam sa fiarba putin pt. a se inmuia, pina fierb legumele punem si facem din lapte si smantina, ouale batute un fel de sos.tocam patrunjelul si il adaugam si pe el in acest sos. Radem cascavalul,...
Batem albusurile spuma cu 7 linguri de zahar si un praf de sare, punem cele 200 ml lapte cu 100 ml apa la fiert cu un praf de sare si o lingura rasa de zahar lasam sa fiarba si dupa adaugam cacaoa amestecam repede pt. a nu se forma cocoloase, oprim focul si adaugam untul si esenta de vanilie apoi...
Pentru Inceput facem aluatul: cernem faina intr-un vas mai mare in care facem o gaura un mijloc si farmam drojdia peste care punem zaharul, sarea, si cu 2 linguri de apa calduta lasam putin pina isi dubleaza volumul.
Intre timp taiem salamul feliute,cabanosi, farmam brinza si radem...
Curatam ciupercile apoi le spalam si le tocam, la fel tocam si ceapa verde, mararul, rosiile. Taiem cabanosii iar brinza o afarmam cu furculita, intr-un vas batem ouale ca pt. omleta adaugam laptele, smintina, mararul si ceapa tocate, uleiul. Le amestecam bine. Separat in alt vas punem faina,...
Pentru inceput preparam siropul: punem la foc mic zaharul pt. al carameliza apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot apoi turnam sucul de la portocala lasam sa mai fiarba apoi ii tragem de pe foc pentru a se raci un pic. Pt. Aluat: Se bate ouale cu zaharul pina se topeste apoi se adauga...
Mai intai curatam cartofi ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cit sa-i acopere. Ii lasam pina patrunde furculita in interiorul cartofului, intre timp pregatim restul ingrendientelor: curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le tocam la robot sau la mina, punem ulei intr-o cratita lasam...
Intr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si faina{cernuta} putin cite putin, pina se incorporeaza toata. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut....
Incalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam cu hirtie de copt tavile.
Intr-un castron mai maricel adaugam untul, zaharul si faina si amestecam pina obtinem un aluat dens. Formam o minge din aluat cu palmele apoi ruleaza aluatul pe o suprafata pudrata cu faina sau zahar pudra. Folosim sucitorul...
Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu...
Stropim tava cu ulei asezam un pat de cartofi presaram sare, piper si boia, usturoiul pisat. Taiem feliute costita si ceapa asezam printre cartofi mai adaugam daca e nevoie sare, piper, boia si usturoi mai stropim cu un pic de ulei. Taiem untul cubulete si il punem deasupra mai presaram si...
Separam albusul de galbenus si batem spuma albusurile cu sarea si adaugam zaharul in ploaie pina obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, uleiul si esentele dupa care turnam compozitia peste bezea amestecind usor de jos in sus dupa care se adauga faina cu o...
Pentru inceput condimentam si prajim carnea {nu prea mult} Dupa ce se prajeste o scoatem pe o farfurie iar in acelasi ulei calim ceapa tocata marunt sau data prin robot {nu prajita ceapa} adaugam si lingura de faina peste ceapa si mai lasam pina se inmoaie ceapa bine, apoi adaugam morcovul tocat...
Cartofi La Cuptor
Curatam cartofii si ai spalam ii taiem in bucati mai mari si ii punem intr-o cratita cu apa si putina sare la fiert pt 15 min. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii punem intr o farfurie si ii stropim cu putin ulei de masline si condimentam cu sare si piper apoi ii dam prin amestecul de...
Batoane Cu Brinza
Pentru inceput framintam, cernem faina intru-un bol mai mare si facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu zaharul cu putin lapte caldut ;lasam 15 min dupa care ne apucam sa framintam ,adaugam sarea, uleiul si restul de lapte caldut si untul moale. Framintam bine aluatul si il lasam la...
Mazare Cu Smintina Si Aripioare de Pui
Spalam bine aripioarele de pui le curatam si le punem in uleiul incins le lasam un pic sa se prajeasca si le scoatem intr-o farfurie dupa care in acelasi ulei ramas adaugam ceapa o lasam foarte putin, dupa care adaugam morcovul si ardeiul mai adaugam si o cescuta mica de supa si lasam pina scade....
Pizza Cu Salam
Framintam pt blat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o gropita in mijloc unde punem zaharul si drojdia cu 2-3 linguri de apa calduta si lasam pt 15 min sa creasca, apoi ne apucam de framintat aluatul adaugam sarea , uleiul si restul de apa framintam pina nu se mai lipeste de maini...
Prajitura Cu Energizant
Pt. inceput omogenizam foarte bine toate ingredientele solide apoi cu cele lichide pentru blat : apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam pina se rumeneste {facem testul cu scobitoarea}. Dupa coacere se...
Chiftele in aluat
Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1...
Prajitura cu nuca de cocos
Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma cu putina sare albusurile adaugam 200 gr zahar si continuam sa mixam pina obtinem o bezea foarte usor si cu grija adaugam 6 linguri de faina amestecind de jos in sus cu o spatula de silicon. esenta de vanilie o adaugam in nuca de cocos dupa care...
Salata Orientala (De Cartofi Noi)
Curatam si spalam bine cartofii, punem o oala cu apa la fiert cu putina sare si fierbem cartofi pina intra furculita in ei. Separat punem ouale la fiert si intre timp curatam ceapa si o taiem solzisori, cind cartofi au fiert ai scurgem bine de apa si ai taiem cubulete adaugam ceapa, maslinele...
Aripioare De Pui - Pane
Se spala si se curata aripioarele le taiem in jumatati si le preseram cu sare, piper si cu 1, 2 linguri de faina. Se bat ouale cu putina sare si cu o lingurita de faina,se incinge uleiul intr-o tigaie inalta. Se trec aripioarele prin ou, apoi prin pesmet si se prajesc.
Figurine din foietaj cu cascaval
Lasam foietajul la temperatura camerei, dupa ce este usor de modelat il intindem pe masa de lucru si il intindem foarte putin cu sucitorul apoi cu diferite forme decupam din aluat{ daca nu aveti forme puteti decupa cu un pahar mai mic sau cu o ceasca} lepunem intr-o tava tapetata cu hirtie de...
Briose din albusuri cu nuca de cocos
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pina devine o spuma lucioasa, in continuare adaugam pe rind uleiul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si putin cite putin incorporam in compozita de albusuri amestecind usor de jos in...
Chiftele Din Brinza
Punem intr-o oala mai mica apa cu sare si fierbem cartofi dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ai pisam cu o furculita iar peste cartofi Framintam brinza cu ouale si cu toate condimentele omogenizam bine compozitia, adaugam si faina cit sa se lege si sa se poata modela usor. Incingem...
Prajitura Rapida Cu Mar
Batem spuma albusurile cu putina sare adaugam si 7 linguri de zahar si mixam pina se formeaza o bezea lucioasa, amestecam galbenusurile cu praful de copt omogenizam bine si adaugam si uleiul apoi adaugam in albusuri amestecind usor dupa care adaugam treptat putin cite putin din faina pina o punem...
Branzoaice
Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta...
Cold coffee
Intr-un bol punem laptele adaugam zaharul, cafeaua ness si cu un mixer mixam 1 -2 min apoi punem cuburile de gheata si mai mixam un pic. Apoi puteti servi!!
Pernute cu Banane Caramelizate
Se pune intr-un vas faina, sarea, otetul si 50 gr unt. Se varsa si apa si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu folie si bagam la frigider pt 10 min. Dupa 10 min pudram cu faina pe masa de lucru si intidem o foaie cu sucitorul si punem untul ramas dar in mijlocul foi, apoi...
Cartofi noi cu Kaizer La Cuptor
Punem o oala cu apa la fiert cu putina sare. Curatam cartofii, ii spalam si ii punem in apa cind apa clocoteste. Ii acoperim si ii lasam 15 minute. Apoi ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga bine de apa. Ungem o tava de cuptor cu unt, apoi taiem cubulete cartofii strecurati...
Baghetute " Mic Dejun"
Taiem baghetutele pe jumatate dar pe lung le inmuiem sau stropim cu lapte {doar partea cu miezul}, cu o lingura stropim cu ulei de masline usturoiul praf apoi punem cubulete de sunca presata, rosiile tocate , brinza farmata, masline si am turnat cu o lingura pe fiecare baghetuta ou batut si apoi...
Legume Gratinate
Punem intr-o oala apa cu putina sare la fiert cind credem ca da in fiert apa adaugam legumele si le lasam sa fiarba putin pt. a se inmuia, pina fierb legumele punem si facem din lapte si smantina, ouale batute un fel de sos.tocam patrunjelul si il adaugam si pe el in acest sos. Radem cascavalul,...
Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata
Batem albusurile spuma cu 7 linguri de zahar si un praf de sare, punem cele 200 ml lapte cu 100 ml apa la fiert cu un praf de sare si o lingura rasa de zahar lasam sa fiarba si dupa adaugam cacaoa amestecam repede pt. a nu se forma cocoloase, oprim focul si adaugam untul si esenta de vanilie apoi...
Pizza de casa
Pentru Inceput facem aluatul: cernem faina intr-un vas mai mare in care facem o gaura un mijloc si farmam drojdia peste care punem zaharul, sarea, si cu 2 linguri de apa calduta lasam putin pina isi dubleaza volumul. Intre timp taiem salamul feliute,cabanosi, farmam brinza si radem...
Ciuperci cu Cabanosi la Cuptor
Curatam ciupercile apoi le spalam si le tocam, la fel tocam si ceapa verde, mararul, rosiile. Taiem cabanosii iar brinza o afarmam cu furculita, intr-un vas batem ouale ca pt. omleta adaugam laptele, smintina, mararul si ceapa tocate, uleiul. Le amestecam bine. Separat in alt vas punem faina,...
Prajitura Turceasca -" Revani"
Pentru inceput preparam siropul: punem la foc mic zaharul pt. al carameliza apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot apoi turnam sucul de la portocala lasam sa mai fiarba apoi ii tragem de pe foc pentru a se raci un pic. Pt. Aluat: Se bate ouale cu zaharul pina se topeste apoi se adauga...
Musaca
Mai intai curatam cartofi ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cit sa-i acopere. Ii lasam pina patrunde furculita in interiorul cartofului, intre timp pregatim restul ingrendientelor: curatam ceapa si morcovul le spalam bine si le tocam la robot sau la mina, punem ulei intr-o cratita lasam...
Langosi cu branza
Intr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si faina{cernuta} putin cite putin, pina se incorporeaza toata. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut....
Biscuiti
Incalzim cuptorul la 180 de grade, tapetam cu hirtie de copt tavile. Intr-un castron mai maricel adaugam untul, zaharul si faina si amestecam pina obtinem un aluat dens. Formam o minge din aluat cu palmele apoi ruleaza aluatul pe o suprafata pudrata cu faina sau zahar pudra. Folosim sucitorul...
Mamaliguta Gratinata
Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu...
Cartofi la cuptor cu costita afumata
Stropim tava cu ulei asezam un pat de cartofi presaram sare, piper si boia, usturoiul pisat. Taiem feliute costita si ceapa asezam printre cartofi mai adaugam daca e nevoie sare, piper, boia si usturoi mai stropim cu un pic de ulei. Taiem untul cubulete si il punem deasupra mai presaram si...
Fursecuri simple
Separam albusul de galbenus si batem spuma albusurile cu sarea si adaugam zaharul in ploaie pina obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat, uleiul si esentele dupa care turnam compozitia peste bezea amestecind usor de jos in sus dupa care se adauga faina cu o...
Tocanita de ceapa cu pui
Pentru inceput condimentam si prajim carnea {nu prea mult} Dupa ce se prajeste o scoatem pe o farfurie iar in acelasi ulei calim ceapa tocata marunt sau data prin robot {nu prajita ceapa} adaugam si lingura de faina peste ceapa si mai lasam pina se inmoaie ceapa bine, apoi adaugam morcovul tocat...