Batem albusurile spuma cu 7 linguri de zahar si un praf de sare, punem cele 200 ml lapte cu 100 ml apa la fiert cu un praf de sare si o lingura rasa de zahar lasam sa fiarba si dupa adaugam cacaoa amestecam repede pt. a nu se forma cocoloase, oprim focul si adaugam untul si esenta de vanilie apoi lasam sa se raceasca.
Dupa ce sa racit adaugam galbenusurile unu cite unul amestecind dupa fiecare galbenus pus in compozitie, apoi rasturnam compozitia peste albusuri si cu un tel sau o spatula amestecam incetpina se incorporeaza toata compozitia. Turnam in ploaie faina amestecata bine cu praful de copt si amestecam cu grija si continu in compozitie.
Ungem o tava cu ulei si turnam compozitia bagam la cuptor preincalzit 165 de grade pt.40 min. Pina se coace prajitura facem siropul din cele 200 ml apa o punem la fiert cu 100 gr zahar la foc mic timp de 4 min,Apoi oprim focul adaugam esenta de rom, sucul de portocala si zaharul vanilat{lasam la racit} pina se raceste siropul facem glazura din 400 ml lapte rece si plicul de cremole, o dam la rece.
Scoatem prajitura lasam sa se raceasca si o portionam apoi turnam siropul si glazura . Bagam prajitura la rece pt 1-2 ore este mult mai buna.
1
Puteti orna cu fructe, fondante dupa preferinte. Puteti pune orice crema doriti .