Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 29 Mai 2014 | 3447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 7 linguri de zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • 5 linguri cacao,
  • 80 gr unt,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 plic praf de copt,
  • 300 gr faina,
  • ulei pt. uns tava,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 200 ml apa,
  • 100 gr zahar {pt. sirop},
  • 1 esenta rom,
  • sucul de la 1 portocala,
  • un virf de cutit sare,
  • Pentru Glazura:
  • 1 plic Cremole {din comert}
  •  4oo ml lapte sau 200 gr ciocolata topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata:

Batem albusurile spuma cu 7 linguri de zahar si un praf de sare, punem cele 200 ml lapte cu 100 ml apa la fiert cu un praf de sare si o lingura rasa de zahar lasam sa fiarba si dupa adaugam cacaoa amestecam repede pt. a nu se forma cocoloase, oprim focul si adaugam untul si esenta de vanilie apoi lasam sa se raceasca.

Dupa ce sa racit adaugam galbenusurile unu cite unul amestecind dupa fiecare galbenus pus in compozitie, apoi rasturnam compozitia peste albusuri si cu un tel sau o spatula amestecam incetpina se incorporeaza toata compozitia. Turnam in ploaie faina amestecata bine cu praful de copt si amestecam cu grija si continu in compozitie.

Ungem o tava cu ulei si turnam compozitia bagam la cuptor preincalzit 165 de grade pt.40 min. Pina se coace prajitura facem siropul din cele 200 ml apa o punem la fiert cu 100 gr zahar la foc mic timp de 4 min,Apoi oprim focul adaugam esenta de rom, sucul de portocala si zaharul vanilat{lasam la racit} pina se raceste siropul facem glazura din 400 ml lapte rece si plicul de cremole, o dam la rece.

Scoatem prajitura lasam sa se raceasca si o portionam apoi turnam siropul si glazura . Bagam prajitura la rece pt 1-2 ore este mult mai buna.

TIPS-URI

1

Puteti orna cu fructe, fondante dupa preferinte. Puteti pune orice crema doriti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Aerata cu Glazura de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de caramel cu nuca