Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta bine dupa ce am pus si tot laptele. Adaugam si untul moale, se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Apoi lasam 1 ora la crescut.
Umplutura: Sfaramam branza, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile si omogenizam bine. Adaugam grisul si omogenizam din nou.
Intindem aluatul, taiem patratele si in mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25-30 minute.
Dupa coacere se lasa la racit in tava apoi le pudram cu zahar.
1
Puteti pune in umplutura stafide si coaja rasa de la lamaie, portocala ies mai parfumate la gust.