Icre de casă

de georgiaskitchen in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2014 | 6150 vizualizari

 

Dragi bucătărași, ce ziceți dacă azi pregătim niște icre?   Sunt mult mai bune decât cele cumpărate...măcar așa știm ce mâncăm...:)

 

INGREDIENTE

  • 200 g icre
  • 400 ml ulei
  • 50 g griș
  • 50 ml apă minerală
  • zeamă de lămâie
  • o ceapă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de casă:

În primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se îngroașă. Îl dăm deoparte să se răcească.

Punem icrele într-un castron, și începem să le mixăm ușor adăugând puțin câte puțin din ulei. Când încep să iși marească volumul, punem treptat câte puțină zeamă de lămâie, apoi ulei mai adăugăm și câte puțin din apa minerală(icrele devin mai pufoase de la apă).   Continuăm până când terminăm cu uleiul, apoi adăugăm treptat grișul răcit, de data asta mixând la viteză mai mare pentru a se omogeniza cu icrele. 

Griș puneți în funcție de cât de sărate sunt icrele...nu trebuie să îl folosiți pe tot.

Ceapa o curățăm, o spălăm și o tăiem cât mai mărunt. O adăugăm peste icre și servim. 

Sunt mai bune dacă înainte de servire le ținem puțin la figider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

georgiaskitchen 1

29.01.2014, 17:49

Va multumesc pentru aprecieri!

deyutzky 1

29.01.2014, 18:06

MotanLaOale 1

29.01.2014, 18:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel