Dragi bucătărași, ce ziceți dacă azi pregătim niște icre? Sunt mult mai bune decât cele cumpărate...măcar așa știm ce mâncăm...:)
În primul rând punem într-o crăticioară cam 200 ml de apă și când aceasta dă în clocot, adăugăm grișul amestecând energic cu un tel până se îngroașă. Îl dăm deoparte să se răcească.
Punem icrele într-un castron, și începem să le mixăm ușor adăugând puțin câte puțin din ulei. Când încep să iși marească volumul, punem treptat câte puțină zeamă de lămâie, apoi ulei mai adăugăm și câte puțin din apa minerală(icrele devin mai pufoase de la apă). Continuăm până când terminăm cu uleiul, apoi adăugăm treptat grișul răcit, de data asta mixând la viteză mai mare pentru a se omogeniza cu icrele.
Griș puneți în funcție de cât de sărate sunt icrele...nu trebuie să îl folosiți pe tot.
Ceapa o curățăm, o spălăm și o tăiem cât mai mărunt. O adăugăm peste icre și servim.
Sunt mai bune dacă înainte de servire le ținem puțin la figider.