Pernute cu Banane Caramelizate

de Valyvalentyna in Prajituri, 8 Iun 2014 | 3152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura margarina
  • Pt uns
  • 1galbenus ou.
  • Pt Aluat:
  • 300 gr faina,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita otet,
  • 250 gr margarina moale,
  • 12 cl apa (cit sa framintam aluatul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu Banane Caramelizate:

Se pune intr-un vas faina, sarea, otetul si 50 gr unt. Se varsa si apa si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu folie si bagam la frigider pt 10 min. Dupa 10 min pudram cu faina pe masa de lucru si intidem o foaie cu sucitorul si punem untul ramas dar in mijlocul foi, apoi o inpachetam si o dam iar la rece 10 minute. Repetam de 5 ori acest lucru.

Umplutura: Se curata bananele, se taie rondele, se pun intr-o tigaie in care am pus untul si zaharul. Cand zaharul s-a mai topit punem si scortisoara, amestecam f usor pana se caramelizeaza.

Pe masa de lucru intindem o foaie subtire si cu o forma rotunda decupam cerculete in care punem in mijloc cu o lingurita umplutura apoi pliem cerculetul si ungem marginea ou pt a se lipi bine. Se pun in tava tapetata cu hirtie de copt si se ung cu albusul ramas si galbenusul. Setam cuptorul la 180 de grade si lasam sa se rumeneasca frumos . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu Banane Caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ligia Bxl 1

09.06.2014, 10:16

Pot avea si eu link-ul cu reteta?

Lia_ 1

11.06.2014, 07:37

Valy, Ligia te intreba de unde ai reteta pentru ca este identica cu reteta ei (inclusiv cantitatea de ingrediente "la gram" , pe care am retinut-o din cauza numelui inedit "Papuci cu banane" . Aceasta este reteta Ligiei pe care a tradus-o, cum s-ar zice, de la mama ei, de acolo unde traieste ea: http://www.bucataras.ro/retete/papuci-cu-banane-61418.html?p=1

Este interesant sa o cunoastem pe Bianca B cu aceasta reteta ... dar poate ca ai incurcat numele pentru ca "Retete fel de fel" este al Iulianei cu care am participat la doua proiecte si stiu ca nu are acest preparat in blog.

Ligia Bxl 1

14.06.2014, 20:54

Vad ca dupa aceste mesaje ai mai intrat pe cont si nu zici nimic,am sa zic eu,nu ma deranjat ca ai luat reteta de la mine,ba chiar ma bucur cand cineva imi incearca retetele dar ca sa mai si minti e prea de tot,ce castigi ca negi acest lucru ,si tacerea are un raspuns,e chiar atat de greu sa recunosti greseala sau sa specifici ca e a mea? imi pare rau ca pe aici mai exista si astfel de oameni cu un asemenea caracter....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu banane si fineti