Chiftele in aluat

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 3358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 600 ml lapte caldut,
  • jumatate de lingurita de sare,
  • 6 linguri de ulei,
  • 2 lingurite de zahar.
  • Pt. Umplutura:
  • 500 gr carne tocata de porc,
  • piper,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 3 linguri de pesmet,
  • 2 lingurite bulion,
  • 1 legatura de marar,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapa marisoara,
  • 3 catei de usturoi sau usturoi granule,
  • 1 cescuta mica de supa.
  • Pt. Uns:
  • 1 ou,
  • 2-3 linguri de lapte si un pumn de seminte de susan
  • margarina pt. uns tava.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat:

Punem faina cernuta intr-un vas mai mare si facem o gropita mica in mijloc in care punem drojdia sfarmata cu zaharul sarea si uleiul. Adaugam 2-3 linguri de lapte caldut si lasam la crescut 10-15 min. Apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam aluatul si il lasam la crescut timp de 1 ora, intre timp pregatim umplutura:

Punem la incis cele 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul tocate marunt apoi punem carnea si o lasam pina se sfarama. Condimentam cu sare, piper, boia si marar, adaugam supa si mai lasam 15 min. Dupa ce a fiert bine oprim focul si adaugam oul si pesmetul.

Cand aluatul a crescut il punem pe masa de lucru si facem o foaie pe care cu un cutit taiem patratele in care se pune cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui patratel apoi aducem spre centru colturile si le lipim bine apoi intoarcem cu partea lipita in jos si apasam usor. Le punem intr-o tava unsa cu unt si le ungem cu ou si lapte si presaram seminte de susan bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30-35 min pana se rumenesc frumos.

Dupa ce sunt gata se acopera cu un prosop curat timp de 1 ora chiar mai mult, apoi puteti servi.

Pofta Buna!!

TIPS-URI

1

Puteti presara mac, chimen {dupa preferinte} Se pot servi atit calde cit si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat