Mamaliguta Gratinata

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2014 | 3765 vizualizari

 

bun..bun.!!

 

INGREDIENTE

Pt. Mamaliga :

  • 400ml lapte,
  • 2 cani apa,
  • un virf de lingurita sare,
  • 2 cani jumate malai,
  • 50 gr unt.

Pt straturi avem nevoie de:

  • 600 gr costita de porc fara os { afumata},
  • 2 linguri ulei,
  • 250 gr brinza de oaie putin sarata,
  • 6 oua,
  • citeva fire de patrunjel verde,
  • Smintina pentru servit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta Gratinata:

Pentru inceput punem laptele cu apa si putina sare la fiert pt. mamaliga, apoi taiem feliute costita si o punem putin la prajit in cele 2 linguri de ulei. Intre timp laptele a fiert adaugam malaiul in ploaie amestecind continu cu un tel pt a nu se forma cocoloase cind mamaliguta este gata luam cu o spatula de silicon si punem un strat in tava de cuptor pe care am unso cu unt si apoi un strat de costita pe care am prajit-o si brinza.

La final punem ouale peste stratul de brinza si bagam la cuptor preincalzit 175- 180 grade pt 30-35 min. Inainte sa scoatem din cuptor cu 5 min presaram patrunjelul verde si mai lasam 5 min. Cind este gata se serveste cu smintina. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta Gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tamago kake gohan (Orez cu ou crud de prepelita si sos de soia)