publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de pui in crusta de susan la cuptor
Preincalzim cuptorul la 280 grade. Pieptul de pui se taie fasii, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Tapetam tava cu hartie de copt, apoi trecem fasiile de piept de pui prin ou batut si apoi prin seminte de susan, le asezam apoi in tava. Dam tava la cuptor pentru 40 minute. Dupa 30...
Friptura rosie de porc la cuptor
Carnea de porc se clateste sub jet de apa rece, apoi se taie felii de grosimea unui deget. Presaram peste feliile de carne sare si piper dupa gust. Amestecam intr-un castron rosiile pasate cu uleiul si busuiocul uscat, apoi adaugam bucatile de carne si le amestecam cu sosul rosu din rosii...
Pulpe de pui la cuptor cu dovlecel si vanata
Pulpele de pui se curata de piele si se spala sub jet de apa rece. Dovlecelul se spala si se taie rindele de grosimea unui deget. Se aseaza rondelele intava yena, apoi aruncam deasupra si o mana de bucatele de vanata (spalata sitaiata rondele, apoi in 4). Preincalzim cuptorul la 180...
Gratar de porc cu piure de cartofi si sos de rosii
Carnea se taie felii de grosimea unui deget,apoi se bate in folie de plastic cu ciocaanul de snitele. Presaram dupa gust condimente si lasam cca 10 minute carnea acoperita, la rece sa se intrepatrunda aromele. Incingem tigaia grill, asezam feliile de carne si le lasam la prajit pe ambele...
Pulpe de pui superioare pe pat de sare la cuptor
Spalam pulpele si le indepartam pielea. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o tava de yena punem sarea, o nivelam, asezam bucatile de carne si condimentam cu piper si ierburi de Provence. Dam tava la cuptor pentru 20 minute la 200 grade, intoarcem bucatile de carne, reducem...
Piept de pui la tigaie cu spanac
Spalam pieptul de pui, apoi il tamponam cu hartie absorbanta. Taiem carnea cubulete, o asezam in tigaia antiaderenta si presaram putin marar verde proaspat tocat, sare si piper dupa gust. Lasam sa se gateasca 10 minute la foc iute pana se rumenesc bucatelele de carne pe toate partile. Le...
Ficatei dietetici la tigaie
Curatam ficatul de pielite, presaram putin piper peste el si il punem in tigaia antiaderenta cu 1/4 cana apa. Lasam tigaia acoperita la foc potrivit. Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie rondele si se fierbe in apa cu putina sare. Varza o tocam marunt si o frecam in mana cu un...
Nuggets Dukan
Spalam pieptul de pui si il taiem fasii de marimea dorita. Amestecam taratele de ovaz cu sarea, piperul si praful de boia intr-un castron. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Captusim o tava cu hartie de copt. Trecem bucatelele de carne prin taratele condimentate si le asezam pe hartie...
Chiftelute din carne cu cartofi
Curatam cartofii, ii spalam si ii trecem pe razatoarea fina. Feliile de paine le trecem sub jet de apa rece, le stoarcem apoi in maini sa scurgem apa si zdrobim painea peste cartofii rasi. Adaugam carnea tocata, usturoiul pisat,1 ou si condimente dupa gust. Amestecam toate ingredientele...
Pulpe de pui cu hrean si mustar la cuptor
Spalam pulpele si le curatam bine de puf sub jet de apa rece. Fierbem pulpele cca 20 minute in apa cu putina sare, indepartam spuma de la suprafata apei la nevoie. Lasam pulpele la scurs si racit complet. Din mustar si hrean formam o pasta in care imbracam pulpele, presaram apoi sare, piper,...
Coaste in bere la cuptor cu aroma de leurda
Spalam coastele si le portionam dupa preferinta. Le asezam intr-un castron, turnam berea rece peste ele, adaugam boabele de piper, sare dupa gust si acoperim castronul cu folie alimentare, apoi il lasam cateva ore la rece in frigider. Scoatem coastele marinate de la frigider, le asezam in...
Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia
Carnea se spala, apoi se taie felii, se aseaza intre doua folii de plastic si se bate cu ciocanul de snitele. Condimentam carnea si o lasam peste noapte la rece. A doua zi batem ouale intr-un castronel cu un praf de sare. Intr-o farfurie punem faina alba si in alta farfurie fulgii de...
Piept de porc fiert in zeama de varza
Pieptul de porc se spala in apa rece, se taie bucati dupa preferinta (eu l-am taiat doar in doua) si se pune la fiert in zeama de varza la foc mic. Adaugam amestecul de boabe de piper si 1/2 lingurita boia de ardei dulce, apoi lasam sa fiarba pieptul pana patrunde furculita usor in carne....
Friptura de porc la tava
Spalam pulpa de porc si o taiem felii de grosimea dorita. Presaram sare si piper peste feliile de carne. Amestecam bulionul cu pasta de ardei si gogosari. Turnam amestecul obtinut peste bucatile de carne, le lasam cca 30 minute la marinat in frigider, apoi asezam carnea in tava adanca a...
Frigarui de porc cu legume
Curatam si spalam legumele. Le taiem bucati mari. Carnea o taiem cubulete, carnatii ii taiem felii de grosimea unui deget. Pe betigasele de frigarui asezam bucati de carne,carnati si legume, alternandu-le dupa bunul plac. Ungem o tava cu ulei, asezam hartie de copt si peste hartie...
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia
Curatam si spalam legumele. Morcovul si pastarnacul se trec pe razatoarea fina, ceapa se toaca marunt si ardeiul se taie bucatele. Sotam legumele in 2 linguri de ulei cca 5 minute. Intr-o tigaie separata topim bucatelele de piept afumat, adaugam fasii de prosciutto, apoi carnea din...
Ficatei in vin rosu
Curatam ficateii de pielitele albe, ii spalam in mai multe ape. Punem uleiul la incins intr-o tigaie, adaugam ficateii. Presaram piper alb macinat, amestecam. Adaugam vinul rosu,punem capac peste tigaie, lasam sa scada lichidul,apoi intoarcem ficateii pe toate partile pana se rumenesc...
Chiftea uriasa cu piure de dovleac
Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute). Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul. Usturoiul se taie feliute si se caleste 1 minut in ulei. Adaugam dovleacul, amestecam si dam piureul deoparte pana preparam si...
Friptura marinata in sos picant
Spalam carnea, o feliem dupa preferinta. Amestecam intr-un bol pasta de tomate cu 50 ml apa rece, rondele de ardei iute, sare si piper dupa gust. Turnam amestecul peste feliile de carne. Omogenizam sa se imbrace toata carnea in amestecul picant, acoperim vasul cu o folie alimentara si dam...
Sarmalute in dovleac
Ceapa curatata de coaja si spalata se caleste in ulei impreuna cu ardeiul taiat bucatele. Adaugam orezul clatit in apa rece, calim 2-3 minute. Lasam la racorit, apoi punem amestecul peste carnea toccata de porc.. Adaugam sare , piper , cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,boia...
Aripioare cu sos de mustar si ciuperci la cuptor
Spalam aripioarele sub jet de apa rece. Amestecam 3 linguri de mustar cu 5 linguri de apa rece, 2 linguri seminte de susan, sare si piper macinat dupa gust. Asezam aripioarele intr-un castron, turnam amestecul de mustar peste aripioare si dam vasul la rece pentru cateva ore (eu l-am lasat...
Pulpe de pui pe pat de morcovi si pleurotus la cuptor
Spalam pulpele si le indepartam pielea. Amestecam 2 linguri pasta de tomate cu 100 ml apa, adaugam putin rozmarin uscat, sare si piper dupa gust, turnam acest amestec peste pulpe. Curatam si spalam morcovii si ciupercile pleurotus. Morcovii se feliaza cu razatoarea fina, ciupercile se...
Ficatei de pui cu garnitura de cartofi caliti
Fierbem cartofii in coaja. Ficatul se curata de pielite si tendoane, se spala in apa rece. Il lasam la scurs, apoi il punem la prajit intr-o tigaie in 50 ml ulei. Il intoarcem din cand in cand si cand s-a rumenit oprim focul, apoi il condimentam cu sare si piper dupa gust. Cartofii...
Chiftele de porc in sos de rosii
Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii zdrobim. Adaugam carnea tocata, oul, feliile de paine inmuiate in apa rece si scurse bine,verdeata tocata,usturoiulpisat, sare si pipwer dupa gust. Amestdcam totul foarte bine. Punem ulei la incins in tigaie si formam chiftelutele de...
Friptura de porc cu ardei kapia
Taiem pulpa si pieptul felii de grosimea dorita. Asezam bucatile de carne intr-o tava de yena. Peste carne asezam bucati de ardei kapia, 1 lingura untura,sucul de rosii, usturoiul granulat, sare si piper dupa gust, apoi dam tava la cuptor pentru 1 ora la 190 - 200 grade. Dupa 1 ora de...
Friptura de porc marinata la tigaie
Spalam pulpa de porc si o taiem felii. Amestecam intr-un castron pasta de tomate cu uleiul, condimentele si cca 50 ml apa rece. Turnam marinada peste feliile de carne, amestecam si lasam vasul acoperit la rece de seara pana a doua zi. Asezam feliile de carne intr-o tigaie incapatoare,...
Pulpe de pui pe pat de sare la cuptor
Spalam pulpele de pui si le tamponam cu servetele de bucatarie sa se absoarba toata apa de pe ele, sa ramana uscate. Presaram piper dupa gust. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Asezam sarea intr-o forma de yena, presaram rozmarin si maghiran uscat dupa gust, asezam pulpele peste sare si...
Snitele de porc in pesmet
Carnea de porc se taie felii, apoi se bate cu ciocanul de batut snitele. Se presara sare si piper. Ouale se bat intr-un castron cu putina sare si piper alb macinat. Trecem snitelele prin oul batut,apoi prin pesmet si le prajim in tigaie in baie de ulei pana capata culoare aurie/ aramie...
Ciocanele de pui cu pleurotus la tigaie
Spalam ciocanelele sub jet de apa rece. Curatam ceapa, o taiem dupa preferinta si o punem in tigaie la calit in 3 linguri de ulei. Ciupercile se spala,se taie bucatele si se adauga in tigaie peste ceapa deja calita. Adaugam ciocanelele de pui, bobitele de mustar,sare si piper dupa gust,...
Varza calita cu bacon afumat
Curatam si spalam legumele. Ceapa se taaie cubulete, ardeiul la fel, apoi se soteaza cca 10 minute la foc mic in 4 linguri ulei. Varza se toaca marunt, se pune putina sare, se framanta usor varza sa se inmoaie putin, apoi se adauga peste legumele sotate. Punem foile de dafin, sare si...