publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana
Pulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare. Reducem apoi focul, adaugam pulpele ciupercile congelate. Lasam la foc potrivit cca 15 minute, apoi adaugam...
Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Carnea se feliaza,apoi se bate pe ambele parti cu ciocanul de batut snitele. Presaram sare si piper dupa gust. Albusurile se bat putin cu furculita. Pe o farfurie intinsa punem fulgii de mei. Uleiul se pune la incins in tigaie (cca 100ml). Trecem bucatile de carne prin albus batut,...
Porc cu susan la punga in cuptor
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Spalam carnea si o taiem cubulete de marimea dorita. Peste bucatile de carne presaram sare si piper, condimentul din comert pentru carne de porc, boiaua dulce, semintele dfe susan alb. Turnam vinul alb si amestecam intr-un castron sa se imbrace carnea...
Pulpe de pui marinate in kefir
Spalam pulpele de pui si le stergem cu servetele absorbente. Asezam pulpele intr-un castron, turnam kefirul peste ele, presaram 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare si piper dupa gust si amesteca cu mana sa se imbrace pulpele in sosul format. Acoperim castronul si il lasam la frigider peste...
Mancare de naut cu piept de porc prajit
Nautul se pune de seara la hidratat in apa rece. Dimineata se scurge de apa, se clateste sub jet de apa, apoi se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat. Cand furculita patrunde usor in boabele de naut inseamna ca este fiert, il scurgem de apa in care l-am fiert, apoi il clatim sub...
Chiftele trecute prin pesmet la cuptor
Ciupercile de roua se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt foarte marunte se lasa intregi, daca nu, se taie bucatele. Se calesc ciupercile in doua linguri de ulei, presaram un praf de sare si unul de piper si lasam la foc iute pana scade toata apa lasata. Lasam, apoi ciupercile la...
Friptura de porc in vin rosu la tigaie
Carnea de porc se taie bucatele apoi se pune la prajit in 2 linguri de ulei. Lasam la prajit doua minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Adaugam sare dupa gust, bobitele de mustar si mixul din boabe de piper. Turnam vinul rosu, acoperim tigaia si lasam sa fiarba la foc potrivit pana...
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez
Coastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati. Se pun la sotat in ulei cateva minute. Adaugam apoi coastele, bucatile de carnati si mixul din boabe de piper, punem 1/2 cana cu apa si acoperim tigaia. Lasam la foc potrivit...
Snitele vieneze
Pulpa de porc se feliaza in bucati de 1cm grosime. Punem folie alimentara pe un tocator mare din lemn, asezam feliile de carne, acoperim cu folie alimentara si batem bucatile de carne cu ciocanul pentru snitele. Asezonam bucatile de carne cu sare si piper dupa gust. Pregatim si asezam...
Tocanita de pui cu dovlecel si ardei
Pulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate (orizontal), se curata de seminte si apoi se taie cubulete. Punem in cratita/tigaie ceapa, uleiul,...
Varza calita cu piept de porc afumat
Spalam varza si o tocam. Cepele si ardeiul se curata, se spala, apoi se taie bucati. Slaninuta afumata se taie cubulete, pieptul de porc afumat se taie fasii. Punem bucatelele de slanina in cratita la foc iute cu o lingura de ulei. Dupa ce-si elibereaza grasimea adaugam ceapa si...
Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel
Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit; -carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam painea inmuiata si stoarsa, oul, sare si piper...
Pui la tigaie cu piure de cartofi si sos de soia
Curatam cartofii, ii taiem cubulete, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in cubulete. Pulpele se curata de piele, se clatesc in apa rece si se pun in tigaia incinsa in care am pus trei linguri de ulei. Presaram sare dupa gust...
Pui cu limeta si sos de smantana
Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic. Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust. Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa...
Pui cu menta la tigaie
Indepartam pielea de pe pulpele de pui, le spalam sub jet de apa rece, apoi le tamponam cu servetele absorbante. Presaram dupa gust sare si mix din boabe de piper pe intreaga suprafata a pulpelor Punem 3 linguri ulei de masline in tigaie, punem tigaia la foc potrivit, asezam...
Mititei, piure din cartofi noi si sos de rosii
Mititeii gata preparati din comert i-am prajit in tigaie antiaderenta pe aragaz. I-am intors pe toate partile pana s-au rumenit. Cartofii noi i-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare pana a patruns usor furculita in ei. I-am scurs de apa in care au...
Ardei umpluti in sos de rosii
Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana. Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru...
Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta
Curatam ficatul si il spalam cu apa rece. Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta....
Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta. Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron. Adaugam ardeii spalati si curatati in prealabil, taiati bucati. Presaram pudra curry, busuioc uscat,sare si piper dupa gust. Adaugam...
Pulpe de pui pe pat de sare si ciuperci sotate
Curatam pulpele de pui de piele, le spalam sub jet de apa rece si le stergem apoi cu servetele de bucatarie absorbante. Le condimentam cu sare si piper dupa gust, pentru culoare si aroma presaram pudra curry. Preincalzim cuptorul la 220 grade. Asezam sarea grunjoasa intr-o forma...
Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor
Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul verde proaspat tocat, praful de curry si cel de usturoi. Amestecam cu mainile sa omogenizam...
Varza calita cu scarita afumata
Spalam varza, o tocam. Ceapa si ardeii se spala si se taie dupa preferinta. Punem o cratita pe foc, adaugam slanina taiata cubulete, ceapa si ardeiul bucati. Lasam sa se gateasca cca 10 minute la foc mic spre potrivit, adaugam apoi boabele de piper, foile de dafin si scarita afumata...
Ciocanele in crusta de sos si seminte de canepa
Ciocanelele se spala si li se indeparteaza pielea. Le clatim din nou,apoi le tamponam cu srvetele de bucatarie sa scapam de apa in exces. Preincalzim cuptorul la 185 grade. Tapetam cu hartie de copt tava cuptorului. Punem ciocanelele intr-un castron, adaugam 3/4 din cantitatea de sos...
Pui cu orez si ciuperci la cuptor
Curatam pulpele de piele, le clatim cu apa rece. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-o forma de yena asezam ciupercile scurse din conserva, apoi pulpele de pui asezonate cu sare si piper macinat dupa gust. Turnam sucul de rosii peste carne si ciuperci, apoi adaugam ardeiul taiat...
Chiftele din carne la cuptor cu fulgi si tarate de ovaz
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Carnea tocata se pune intr-un castron incapator, adaugam ouale, usturoiul tocat marunt,fulgii de ovaz si condimente dupa gust. Tapetam tava cu hartie de copt. Formam chiftelutele dupa marimea si forma dorita, le trecem prin tarate de ovaz si le asezam...
Pui cu ciuperci caramelizate
Curatam legumele si le spalam. Ceapa rosie si cea alba se toaca marunt, ardeiul se taie fasii, apoi se calesc impreuna in putin ulei de masline. Adaugam ciupercile curatate si spalate, taiate feliute subtiri. Presaram sare si piper dupa gust, adaugam carnea de pui (curatata de piele),...
Gratarul de duminica
Amestecul pentru mici il pregatim din seara precedenta amestecand carnea de porc cu toate ingredientele:sare si piper dupa gust, bicarbonat,curry, usturoi granulat, busuioc uscat, pasta de ardei diluata in 50 ml apa minerala. Amestecam aceste ingrediente foarte bine, acoperim vasul cu folie...
Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor
Pulpele de pui le spalam sub jet de apa rece, apoi le indepartam pielea. Le transam in jumatate si le presaram condiment pentru pui (din plic, nu mai stiu de la ce firma era pentru ca il golisem de ceva vreme intr-un borcanel). Ciupecile se curata si se spala, apoi se taie bucti si se...
Rulouri de pui cu spanac si sparanghel pe pat de broccoli
Spanacul se spala sub jet de apa rece si se taie fasii, apoi se caleste in tigaia antiaderenta 2-3 minute intr-o lingura ulei de masline. Nu uitam sa presaram un praf de sare si putin piper pentru gust. Pulpele de pui dezosate se desfac, presaram sare si piper dupa gust, apoi punem in strat...
Mancare de pui cu naut la tigaie
Ceapa si telina se cutata si se spala sub jet de apa rece. Pulpele de pui se urata de piele, se spala, apoi se transeaza, asa incat sa obtinem 4 bucati de carne. Punem in tigaia antiaderenta 1 lingura ulei de masile, ceapa tocata si telina taiata bucatele. Asezam deasupra bucatile de...