Varza calita cu bacon afumat

de Valclaudia in Porc, 13 Sep 2014 | 6491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii mari de gradina
  • sare si piper dupa gust
  • marar si cimbru uscat
  • bacon afumat (eu am folosit o bucata de 400 gr.)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu bacon afumat:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa se taaie cubulete, ardeiul la fel, apoi se soteaza cca 10 minute la foc mic in 4 linguri ulei.

Varza se toaca marunt, se pune putina sare, se framanta usor varza sa se inmoaie putin, apoi se adauga peste legumele sotate.

Punem foile de dafin, sare si piper dupa gust, cca 250 ml apa rece si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade apa.

Trecem rosiile prin robot,apoi le adaugam in mancare si lasam din nou la fiert pana scade lichidul.

Baconul se portioneaza dupa preferinta, apoi se fierbe separat intr-o oala in care am pus apa pana patrunde furculita usor in carne.

La servire se presara cimbru si marar uscat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita