Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.
Spalam si curatam merele de cotoare.
Le dam pe razatoarea mica, adaugam zaharul si scortisoara si le calim la foc potrivit intr-o cratita pana se evapora zeama lasata de mere prin topirea zaharului.
Dupa ce s-a odihnit aluatul la rece timp de o ora il scoatem, intindem o foaie de marimea tavii in care avem de gand sa coacem prajitura (pe masa de lucru infainata), ungem tava cu ulei si asezam foaia in tava. Daca nu e chiar perfecta, o mai intindem cu palmele, aluatul fiind elastic, se lasa usor manevrat, mai ales ca avem si tava unsa cu ulei. Pentru foaie folosim 3/4 din cantitatea de aluat, restul ne va trebui mai incolo la decorarea prajiturii cu inimioare din aluat.
Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita, presaram grisul pe toata suprafata foii si adaugam merele calite. Le nivelam frumos cu dosul unei linguri de lemn, asa incat sa fie uniform repartizate merele in toata tava.
Aluatul ramas se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste mere, din loc in loc.
Dam tava la cuptor pana se rumenesc inimioarele si devin aurii.
Temperatura trebuie sa fie medie (170 grade), cuptorul preincalzit.
La mine a stat prajitura cca 40 min. la copt.
Scoatem prajitura cand e coapta, o lasam la racit si inainte de servire presaram zahar pudra.
Pofta buna!