poftiti de va-ndulciti, ..... care doriti.....
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina pana incorporam intreaga cantitate necesara. Adaugam albusurile amestecand cu grija, cu o lingura de lemn, de sus in jos sa nu se lase blatul.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul si il nivelam cu lingura de lemn. Adaugam fructele confiate si ciocolata neagra topita in 2 lingurite de unt.
Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min. (170 /180 grade). Inainte de a scoate tava din cuptor facem testul cu scobitoarea.
Pana se coace blatul, preparam piureul de prune dupa cum urmeaza:
-spalam prunele si le scaotem samburii;
-punem prunele in vasul robotului, adaugam zaharul si mixam 1 minut;
-punem acest piure intr-o craticioara la foc mic;
-dizolvam amidonul in apa rece;
-cand da in clocot piureul, adaugam amidonul dizolvat, amestecam pana obtinem o crema de consistenta unei budinci;
-turnam piureul de prune fierbinte peste prajitura coapta,scoasa din cuptor si lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata alba pe foc cu 3-4 linguri frisca vegetala. Decoram prajitura portionata (intre timp) dupa preferinta.
Preparam crema de ciocolata la rece, urmand pasii de la instructiuni (notati pe plic).
Decoram prajiturelele.
La final urmeaza partea cea mai grea: nu lasam pe nimeni sa se atinga de vreo bucatica pana nu pozam preparatul final pentru bucataras.ro
Gata, dam liber la servit... Pofta buna! ;)