dupa reteta Timeei. Delicioasa, asa cum ma asteptam!
Foile:
Crema:
Glazura:
Decor:
Amestecam toate ingredientele enumerate la aluat. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Il tinem o ora la frigider, apoi il impartim in 3 parti egale.
Ungem dosul tavii cu ulei, apoi intindem pe rand cele trei foi si le coacem la temperatura de 170 grade pana devin usor aurii (cca 10 min. fiecare).
Crema se prepara astfel: sfaramam cea mai putin reusita foaie, o amestecam cu 2 linguri de cacao,laptele la temperatura camerei, esenta de rom si gemul.
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa.Adaugam cate o lingura din crema de unt peste amestecul de foi sfaramate pana incorporam toata cantitatea.
Cu aceasta crema umplem cele doua foi, apoi glazuram cu ciocolata topita la foc mic in 3 linguri de lapte si 1 lingurita de unt.
Decoram cu bombonele colorate si lasam sa se inmoaie foile de la crema pana a doua zi cand putem portiona prajitura.
Pofta buna!
1
cu aceste cantitati mie mi s-a parut cam moale crema. Cand am sa repet aceasta reteta sigur voi umbla putin la cantitatea de lapte, adica am sa pun doar 100 ml lapte.