Dulceata de pepene galben

de Valclaudia in Dulceata / Gem, 10 Aug 2013 | 4124 vizualizari

 

trebuie sa-i multumesc Sim0nei pentru ca de la ea m-am inspirat.... >:d

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de pepene galben
  • 500 gr zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Avem nevoie de 3 pepeni galbeni.

Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele.

Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul si se formeaza siropul.

Inainte de a da dulceata la foc mic stoarcem lamaile si adaugam sucul peste pulpa de pepene.

Lasam sa fiarba la foc mic cca 2 ore.

La inceput trebuie colectata si indepartata spuma care se formeaza.

Dulceata este gata atunci cand lichidul ramas se ingroasa.

Mie mi-au iesit trei borcanele + o portie zdravana de gust pentru toti pofticiosii casei!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben