Pestisori cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 5 Oct 2013 | 3982 vizualizari

 

va invit la niste fursecuri foarte fragede.....

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr. unt
  • 380 - 400 gr. faina alba
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. nuca macinata

Pentru glazura alba:

  • 1 albus
  • 200 gr zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie

Pentru decor:

  • bombonele colorate
  • 50 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori cu nuca:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.

Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.

Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam pestisori, ii asezam pe hartie de copt in tava, ii coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.

Ii lasam sa se raceasca si pregatim glazura alba.

Batem albusul cu zaharul pudra utilizand mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa mixam pana obtinem o glazura groasa.

Ungem pestisorii cu glazura , ii asezam pe un platou si decoram fursecurile cu nuca macinata si bombonele colorate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lemonetti