Prajitura cu suc de rosii

de Valclaudia in Prajituri, 18 Aug 2013 | 10687 vizualizari

 

ideea am preluat-o de la Merisor. Am transformat-o putin, adica a mea nu e de post....

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri de suc de rosii
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 500 gr.faina
  • 1 esenta de rom
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 l lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 200 gr. gris
  • 200 gr. margarina
  • 75 gr.nuca de cocos
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 borcanel dulceata de gutui
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 3 linguri de lapte
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii:

Preparam foile astfel:

Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute.

Dupa ce s-a scurs timpul de racire, scoatem aluatul din frigider si il impartim in 4. Vom coace 4 foi pe dosul tavii (unse dupa coacerea fiecarei foi!). Temperatura de coacere trebuie sa fie una moderata, foile se tin cate 7-10 min la copt. Cand observam ca colturile / marginile incep sa devina aramii insseamna ca foaia este coapta.

Coacem toate cele 4 foi si le lasam la racit.

Preparam crema astfel:

Punem laptele la foc potrivit, adaugam zaharul, nuca de cocos si coaja rasa de lamaie.

Cand laptele clocoteste, dam oala deoparte si turnam grisul in ploaie amestecand in continuu sa nu se formeze cocoloase. Dam din nou oala la foc mic inca 2-3 minute apoi lasam grisul sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam margarina la temeratura camerei si amestecam cu mixerul sa obtinem crema cu care vom umple foile.

Incepem umplerea foilor astfel:

Asezam prima foaie, punem un start de crema de lapte cu gris.

Asezam a doua foaie, ungem de data asta cu dulceata de gutui.

Mai asezam o foaie, ungem din nou cu crema de lapte cu gris.

Asezam ultima foaie pe care punem crema de gris ramasa, o decoram cu furculita si lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema.

Decorarea prajiturii continua a doua zi...

Punem intr-o craticioara laptele, adaugam ciocolata menaj, amestecam sa nu se prinda de peretii vasului si cand s-a topit o impartim cu lingura peste crema de gris. Presaram bombonele colorate si servim dupa racire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata