Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece.
Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Cartofii dintr-o tava ii ungem cu ulei de dovleac si presaram susan alb.
Cartofii din...
Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam apoi faina, praful de sare si praful de copt, apa minerala,framantam aluatul.
Dam aluatul la rece pentru 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem doua forme de tarta cu unt.
Preparam umplutura astfel:
-ciocolata se rupe...
Cartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare.
Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in cotor. Scurgem apa.
Cartofii fierti si scursi de apa ii mixam asa fierbinti cu sarea, mustarul si...
Ceapa, ardeii si morcovii se curata si se spala.
Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele.
Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele taiate, le sotam la foc iute 2 minute timp in care amestecam incontinuu sa nu se arda ceapa.
Adaugam...
Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece.
Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa.
Preincalzim cuptorul la 175 grade....
Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil.
Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie.
Amestecam pana obtinem un aluat ferm, gras, pe care il dam la frigider pentru 1 ora.
Preincalzim intre timp...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Preparam crema astfel:
-ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana...
Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop.
Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas.
Preincalzim cuptorul la...
Punem 6 linguri de quinoa alba intr-o strecuratoare si o clatim bine sub jet de apa rece.
Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, adaugam 2 pliculete green sugar, quinoa si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla quinoa si capata consistenta orezului cu lapte.
Oprim focul, adaugam...
Curatam ciupercile si le spalam.
Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi.
Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt.
Le punem la sotat in ulei de masline.
Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca...
Frunzele de loboda se desprind de pe cotoare, apoi se spala bine sub jet de apa rece.
Rosia se spala si se taie bucati.
Castavetele se curata de coaja, se spala si se taie bucati.
Legumele astfel pregatite se pun in vasul blenderului impreuna cu 250 ml apa plata rece, sare si piper dupa...
Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul.
Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in.
Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline.
Acoperin vasul cu un...
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Cand devin tari adaugam zaharul tos si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o spuma ferma.
Renuntam la mixer, ne inarmam cu o spatula din silicon sau o lingura de lemn si incorporam faina proaspat cernuta...
Intr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si zaharul,cca 5 minute.
Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat.
Amestecam putin, apoi adaugam faina in ploaie si mixam la viteza mica a mixerului pana obtinem un amestec mai gros...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Drojdia se pune intr-un castron impreuna cu putina sare si 1/2 lingurita zahar.
Amestecam pena se lichefiaza drojdia.
Adaugam apoi bucatelele de masline, apa calduta, fulgii de ovaz. Amestecam.
Adaugam la final faina semi, framantam un aluat elatic...
Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.
Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un...
Curatam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece.
Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute.
Adaugam si napii taiati cubulete si mai calim cateva minute legumele la foc mic.
Adaugam 2,5l apa...
Curatam, apoi spalam ardeiul si prazul sub jet de apa rece.
Punem la foc oala cu cca 3 l apa plata.
Adaugam uleiul de masline, prazul taiat rondele si ardeiul taiat bucatele.
Cand apa da in clocot adaugam continutul din borcanul de radacinoase conservate, foaia de dafin, sare si piper...
Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare.
Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam.
Preincalim cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol incapator amestecam...
Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator.
Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam.
Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua.
Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se...
Taiem jumatate din ananas felii de 1 cm grosime.
Curatam coaja, apoi decupam mijlocul lemnos si taiem pulpa bucatele.
Adaugam bucatile de ananas in recipientul blenderului,indulcitorul, apoi punem apa plata si infiletam capacul cu lame.
Cuplam blenderul la sursa de curent si blendam 1...
Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta.
Amestecam.
Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul.
Din cand in cand picuram ulei de masline, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit...
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei.
Dam drumul cuptorului la 180 grade.
Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii aszam in tava rotunda antiaderenta.
Ceapa si ardeii se curata si se spala, apoi se taie bucati.
Presaram leguleme peste...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Asezam legumele in tava rotunda antiaderenta, presaram amestecul de mirodenii pe care il gasim in interiorul pungii cu legume, turnam putin ulei de porumb, presaram busuioc uscat si dam tava la cuptor pentru 30 minute.
Se gatesc rapid, sunt foarte gustoase...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Curatam si spalam ciupercile, apoi le feliem.
Curatam si spalam ardeii kapia, apoi ii taiem bucati.
Asezam bucatile de carne in tava cuptorului, adaugam ciupercile si ardeii, presaram sare si piper dupa gust, acoperim tava cu staniol, o dam la cuptor...
Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.
Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr.
Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa.
Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina.
Adaugam granulele de soia...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul.
Adaugam stafidele hidratate in esenta de rom, apoi pudra de cacao, uleiul, amestecam.
Faina si nuca se adauga...
Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Feliile de paine neagra se trec sub jet de apa rece, apoi le stoarcem bine zdrobim painea intr-un castron incapator.
Adaugam carnea de porc tocata, ouale, sare si piper dupa gust, 1 lingurita de usturoi pisat, una de boia dulce si o lingura frunze de...
Curatam cepa, o spalam si o sotam la foc iute in ulei de masline impreuna cu ardeiul taiat bucati si prazul rondele.
Adaugam dovleceii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete.
Presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea la foc mediu 15...
Taiem carnatii rondele de 1 cm si le prajim in tigaia antiaderenta pana se rumenesc dupa preferinta.
Prazul spalat se taie rondele, apoi se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline.
Adaugam pastele si hrisca, punem 2 cani cu apa plata si lasam sa fiarba la foc potrivit pana...
Cartofi noi la cuptor cu sos de branzeturi
Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Cartofii dintr-o tava ii ungem cu ulei de dovleac si presaram susan alb. Cartofii din...
Tarta cu crema de ciocolata si seminte de canepa
Mixam untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam apoi faina, praful de sare si praful de copt, apa minerala,framantam aluatul. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem doua forme de tarta cu unt. Preparam umplutura astfel: -ciocolata se rupe...
Conopida cu maioneza de post
Cartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare. Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in cotor. Scurgem apa. Cartofii fierti si scursi de apa ii mixam asa fierbinti cu sarea, mustarul si...
Ciorba de pastai congelate
Ceapa, ardeii si morcovii se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele. Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele taiate, le sotam la foc iute 2 minute timp in care amestecam incontinuu sa nu se arda ceapa. Adaugam...
Piept de pui in crusta de fulgi de orez cu legume la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece. Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din momentul in care au dat in clocot, apoi ii scurgem de apa. Preincalzim cuptorul la 175 grade....
Cornulete fragede cu nuca
Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil. Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, gras, pe care il dam la frigider pentru 1 ora. Preincalzim intre timp...
Paleuri cu crema de ciocolata
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Preparam crema astfel: -ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit, apoi o punem in frigider pentru cel putin 30 minute. Scoatem crema, o mixam pana...
Prajitura cu rubarba
Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop. Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas. Preincalzim cuptorul la...
Desert la pahar din quinoa cu lapte, nuca si stafide
Punem 6 linguri de quinoa alba intr-o strecuratoare si o clatim bine sub jet de apa rece. Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, adaugam 2 pliculete green sugar, quinoa si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla quinoa si capata consistenta orezului cu lapte. Oprim focul, adaugam...
Ciulama de pleurotus cu bureti de roua
Curatam ciupercile si le spalam. Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi. Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt. Le punem la sotat in ulei de masline. Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca...
Bautura detoxifianta cu loboda, rosie si castravete
Frunzele de loboda se desprind de pe cotoare, apoi se spala bine sub jet de apa rece. Rosia se spala si se taie bucati. Castavetele se curata de coaja, se spala si se taie bucati. Legumele astfel pregatite se pun in vasul blenderului impreuna cu 250 ml apa plata rece, sare si piper dupa...
Cornulete cu branza, cascaval si fulgi de ovaz
Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si semintele de in. Incorporam pe rand faina, la final adaugam putin ulei de masline. Acoperin vasul cu un...
Pricomigdale
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin tari adaugam zaharul tos si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o spuma ferma. Renuntam la mixer, ne inarmam cu o spatula din silicon sau o lingura de lemn si incorporam faina proaspat cernuta...
Gogosi facute cu lingura
Intr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si zaharul,cca 5 minute. Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat. Amestecam putin, apoi adaugam faina in ploaie si mixam la viteza mica a mixerului pana obtinem un amestec mai gros...
Pizza din aluat cu masline si fulgi de ovaz
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Drojdia se pune intr-un castron impreuna cu putina sare si 1/2 lingurita zahar. Amestecam pena se lichefiaza drojdia. Adaugam apoi bucatelele de masline, apa calduta, fulgii de ovaz. Amestecam. Adaugam la final faina semi, framantam un aluat elatic...
Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida
Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia. Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un...
Ciorba de napi cu mazare
Curatam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece. Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute. Adaugam si napii taiati cubulete si mai calim cateva minute legumele la foc mic. Adaugam 2,5l apa...
Supa rosie cu legume si paste fainoase
Curatam, apoi spalam ardeiul si prazul sub jet de apa rece. Punem la foc oala cu cca 3 l apa plata. Adaugam uleiul de masline, prazul taiat rondele si ardeiul taiat bucatele. Cand apa da in clocot adaugam continutul din borcanul de radacinoase conservate, foaia de dafin, sare si piper...
Prajitura de post cu mere
Merele se spala, se curata si se trec pe razatoare. Punem merele cu 3 linguri zahar brun, uleiul si un plic zahar vanilat la foc, lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata. La final presaram scortisoara si amestecam. Preincalim cuptorul la 180 grade. Intr-un bol incapator amestecam...
Rulouri bicolore de post cu dulceata
Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator. Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam. Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua. Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se...
Smoothie de ananas
Taiem jumatate din ananas felii de 1 cm grosime. Curatam coaja, apoi decupam mijlocul lemnos si taiem pulpa bucatele. Adaugam bucatile de ananas in recipientul blenderului,indulcitorul, apoi punem apa plata si infiletam capacul cu lame. Cuplam blenderul la sursa de curent si blendam 1...
Chifle cu tarate de ovaz si masline
Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea, zaharul, apa calduta. Amestecam. Adaugam maslinele feliate, taratele de ovaz si faina, apoi framantam aluatul. Din cand in cand picuram ulei de masline, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul si lasam aluatul la dospit...
Tarta din cartofi cu legume si cascaval la cuptor
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Dam drumul cuptorului la 180 grade. Curatam cartofii de coaja, ii taiem rondele si ii aszam in tava rotunda antiaderenta. Ceapa si ardeii se curata si se spala, apoi se taie bucati. Presaram leguleme peste...
Legume stir-free la tava in cuptor
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Asezam legumele in tava rotunda antiaderenta, presaram amestecul de mirodenii pe care il gasim in interiorul pungii cu legume, turnam putin ulei de porumb, presaram busuioc uscat si dam tava la cuptor pentru 30 minute. Se gatesc rapid, sunt foarte gustoase...
Carne cu ciuperci la cuptor si legume la tigaie
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam si spalam ciupercile, apoi le feliem. Curatam si spalam ardeii kapia, apoi ii taiem bucati. Asezam bucatile de carne in tava cuptorului, adaugam ciupercile si ardeii, presaram sare si piper dupa gust, acoperim tava cu staniol, o dam la cuptor...
Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi
Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr. Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa. Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina. Adaugam granulele de soia...
Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam stafidele hidratate in esenta de rom, apoi pudra de cacao, uleiul, amestecam. Faina si nuca se adauga...
Chiftelute la cuptor in crusta din fulgi de mei
Preincalzim cuptorul la 220 grade. Feliile de paine neagra se trec sub jet de apa rece, apoi le stoarcem bine zdrobim painea intr-un castron incapator. Adaugam carnea de porc tocata, ouale, sare si piper dupa gust, 1 lingurita de usturoi pisat, una de boia dulce si o lingura frunze de...
Ghiveci de legume
Curatam cepa, o spalam si o sotam la foc iute in ulei de masline impreuna cu ardeiul taiat bucati si prazul rondele. Adaugam dovleceii curatati de coaja, spalati si taiati cubulete. Presaram sare si piper dupa gust, apoi acoperim cratita si lasam sa se gateasca mancarea la foc mediu 15...
Penne Rigate cu hrisca si carnati afumati
Taiem carnatii rondele de 1 cm si le prajim in tigaia antiaderenta pana se rumenesc dupa preferinta. Prazul spalat se taie rondele, apoi se pune la calit impreuna cu ardeiul in ulei de masline. Adaugam pastele si hrisca, punem 2 cani cu apa plata si lasam sa fiarba la foc potrivit pana...