Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)
Blat:
Budinca:
Gelatina:
Decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.
Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.
In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, usor, sa nu iasa aerul din spuma.
Adaugam afinele congelate,le incrporam usor in compozitie, apoi o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam blatul la cuptor pentru 35 minute, cand trece testul cu scobitoarea e copt.
Scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.
Punem 600 ml lapte la incalzit intr-o cratita, la foc mic.
Adaugam zaharul, amestecam pana se topeste.
Praful din plicurile de budinca se amesteca intr-un castron cu 200ml lapte rece.
Acest amestec se toarna peste laptele indulcit, amestecam incontinuu pana se ingroasa budinca.
Oprim focul, adaugam untul/margarina si amestecam pana la incorporare.
Turnam budinca fierbinte peste blat in tava.
Jumatatile de piersica din compot se taie feliute pe care le vom repartiza peste intreaga suprafata a blatului acoperit cu budinca.
Intr-o craticioara punem apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul.
Intr-un bol separat diluam gelatina in zeama din compot, apoi o adaugam peste apa indulcita si amestecam incontinuu pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci.
Turman amestecul peste fructe si lasam la intarit pana a doua zi.
Portionam prajitura dupa preferinta, eu am ales sa decupez cerculete pe care sa le pot aseza pe hartiute de briose.
Batem frisca si decoram apoi prajiturelele dupa inspiratie.
Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!