Prajiturele motate cu fructe si budinca

de Valclaudia in Prajituri, 7 Feb 2016 | 2848 vizualizari

 

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri afine congelate

Budinca:

  • 2 plicuri budinca de frisca
  • 800 ml. lapte
  • 6 linguri de zahar tos
  • 100 gr. unt sau margarina

Gelatina:

  • 3 plicuri gelatina rosie cu gust de capsuni
  • zeama de la 1 compot mare de piersici
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 ml apa plata
  • piersicile unei conserve mari de compot (din comert am avut eu)

Decor:

  • 300 gr.frisca Hulala
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele motate cu fructe si budinca:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.

In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, usor, sa nu iasa aerul din spuma.

Adaugam afinele congelate,le incrporam usor in compozitie, apoi o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam blatul la cuptor pentru 35 minute, cand trece testul cu scobitoarea e copt.

Scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Punem 600 ml lapte la incalzit intr-o cratita, la foc mic.

Adaugam zaharul, amestecam pana se topeste.

Praful din plicurile de budinca se amesteca intr-un castron cu 200ml lapte rece.

Acest amestec se toarna peste laptele indulcit, amestecam incontinuu pana se ingroasa budinca.

Oprim focul, adaugam untul/margarina si amestecam pana la incorporare.

Turnam budinca fierbinte peste blat in tava.

Jumatatile de piersica din compot se taie feliute pe care le vom repartiza peste intreaga suprafata a blatului acoperit cu budinca.

Intr-o craticioara punem apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul.

Intr-un bol separat diluam gelatina in zeama din compot, apoi o adaugam peste apa indulcita si amestecam incontinuu pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci.

Turman amestecul peste fructe si lasam la intarit pana a doua zi.

Portionam prajitura dupa preferinta, eu am ales sa decupez cerculete pe care sa le pot aseza pe hartiute de briose.

Batem frisca si decoram apoi prajiturelele dupa inspiratie.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele motate cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine