Sachertorte

de Brindusa in Torturi, 1 Ian 2010 | 11015 vizualizari

 

Acesta este tortul cu care am intampinat noi anul nou. E un tort de origine austriaca, plin de ciocolata. Se spune ca reteta originala e tinuta strict secreta, asa ca eu am aici doar o copie. Si, totusi, ce bunatate.....

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 + 70 g zahar tos
  • 120 g ciocolata amaruie ( 50- 64 % cacao) topita si racita
  • 5 oua mari, separate
  • 100 g faina pentru prajituri
  • 1/ 4 lingurita praf de copt
  • vanilie dupa gust 
  • un praf de sare
Siropul
  • 10 linguri apa + 10 linguri zahar se fierb 3 minute
  • 3 linguri brandy sau lichior de cirese amare (sau visine, sau alte fructe)
Gem de caise de buna calitate, un borcan de 400 g, inmuiat     Glazura (Ganache) (se prepara exact inainte de a o folosi)
  • 150 g smantana grasa
  • 25 g unt la temperatura camerei
  • 150 g coicolata amaruie (64- 85 % cacao)
 Frisca indulcita pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sachertorte:

Incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda.

Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand ciocolata, galbenusurile, vanilia, amestecand bine dupa fiecare.

Bate bine albusurile cu sarea. Adauga 70 g zahar si bate bine din nou.

Adauga in faina praful de copt si cerne.

In ciocolata amesteca pe rand faiana si albusul. Pune in forma si coace la 165 grade pentru 45-55 minute sau pana cand e facut. Lasa la racit la temperatura camerei.

Taie blatul in doua pe orizontala, unge cu sirop ambele parti si umple cu gemul de caise

Fa glazura :

Pune smantana pe aragaz si da un clocot (nu mai mult). Inchide aragazul si lasa smanata sa se raceasca putin. Adauga smantana peste ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca incet incepand din mijloc spre extremitati pana ce toata ciocolata e topita. Incearca temperatura amestecului cu degetul. Daca simti cald, lasa-l la racit. Amestecul trebuie sa aibe cam 35 de grade cand adaugi untul. Amesteca bine untul si toarna glazura imediat peste tort. Niveleaza si da la frigider.

Tortul se serveste neaparat cu smantana putin indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sachertorte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.01.2010, 17:06

chiar nimanui nu i-a placut tortul? vad ca n-am nici o furculita

rivka 1

02.01.2010, 17:17

ba da ba da, vezica si miha l-a facut, tortul sacher, de mult imi propun sa il fac si inca nu i-a sunat ceasul, cred ca e super...

jolygina 1

05.06.2010, 22:11

intradevar este bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza