De multa vreme am "ochit" aceasta prajitura pe blog-ul Licutei Marin. Dupa ce a stat pe lista de asteptare vreo cateva zile, iata ca i-a venit randul. A iesit o minunatie!!Nu ezitati sa o incercati! Este atat de usor de facut si buna...e ciocolatoasa si aromata ;)
Cum pregatim prajitura:
Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.
Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri. Lasati totul la frigider, timp in care preparati restul prajiturii.
Topim cele 200 gr. ciocolata intr-un vas de inox cu fundul gros, lasam putin la racit apoi adaugam visinata si frisca. Vom obtine o compozitie lichida in care adaugam restul de unt ramas.
Punem gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc mic, amestecand continuu cu o lingura pana se topeste bine , dar avand mare grija sa nu inceapa sa fiarba, apoi o adaugam in compozitia obtinuta anterior.
Cum montam prajitura:
Scoatem tava cu pasta de biscuiti de la frigider si adaugam crema, apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand o rasturnam pe un platou, scoatem usor folia alimentara si o ornam cu sos de ciocolata, zmeura si fulgi de ciocalata.
Cum preparam sosul de ciocolata:
Punem intr-un vas de inox cu fundul gros, 50 gr. ciocolata amaruie rupta bucatele si 50 ml. lapte si amestecam pana ce se topeste ciocolata.
1
Din cantitatile mentionate am obtinut o prajitura cu inaltimea de 4 cm. Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca mi-as dori sa fie mai "impunatoare" ;)