Intr-o cratita se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa curatata si tocata, apoi varza tocata.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mediu.
Se amesteca din cand in cand.
Se adauga condimentele.
Spre final am adaugat si rosiile tocate marunt si am lasat sa mai fiarba cam 10...
Mai intai am inceput cu crema. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit. Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se...
Intr-o oala mai mare am pus in putin ulei incins bucatile de scarita si ceapa lasata intreaga.
Apoi am adaugat apa fierbinte.
Am adaugat morcovul taiat marunt si usturoiul.
Dupa ce au fiert suficient, am adaugat fasolea verde.
Apoi am adaugat si sosul de rosii si pastele fainoase.
Am...
Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj aproximativ 9 minute in apa cu sare si putin ulei.
Am amestecat putin ca sa nu se lipeasca unele de altele.
Am scurs bine pastele de apa si le-am pus intr-un vas adanc.
Am adaugat tonul din conserva.
Am scurs zeama de la conserva de...
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am...
Pentru maia:
Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve.
Se adauga si cele 2 linguri de faina si se amesteca.
Se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut 10- 15 minute....
Intr-un bol incapator am pus faina.
In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata.
Am amestecat putin.
Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia.
Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat.
Am...
Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact....
Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie rosiile cherry in doua.
Dupa ce pastele au fiert, se scurge apa, se trece prin jet de apa rece, se scurg bine si se pun intr-un vas incapator.
Se scoate tonul din conserva si se adauga peste paste....
Se curata si se toaca ceapa.
Ardeiul se toaca cubulete.
Intr-o cratita se pune uleiul. Se pun bucatile de pui. Se adauga 1 cana cu apa. Se acopera cratita cu capac. Se fierbe inabusit.
Se poate adauga din cand in cand cate o cescuta de apa daca observam ca a scazut apa....
Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat.
Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie.
Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline.
Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi.
I-am pus intr-un bol incapator si am...
Intr-un bol incapator se pune apa calduta.
Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva.
Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald.
Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai...
Intr-o tava am asezat fasolea verde si ciupercile.
Am pisat usturoiul.
L-am pus intr-un bol.
Am adaugat ulei si apa.
Apoi am adaugat condimentele.
Am amestecat bine si am turnat in tava peste legume.
Am acoperit cu folie de aluminiu si am introdus tava la cuptorul incins in prealabil...
Ceapa se curata, se toaca.
Usturoiul se curata si se taie in doua.
Se adauga intr-o cratita in care am pus apa la fiert.
Am spalat si taiat in buchetele mici broccoli.
Dupa ce apa a inceput sa fiarba, am adaugat broccoli.
Am potrivit de sare si piper.
Am lasat sa fiarba pentru...
Am batut ouale.
Am amestecat untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale batute.
Am taiat bananele rondele si le-am zdrobit cu furculita.
Am adaugat piureul de banane peste amestecul cu unt.
Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am turnat aluatul in tava de copt...
Cum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase:
Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :))
Ceapa...
Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.
Am tocat marunt usturoiul.
Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul. Am amestecat bine totul pana s-a...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei.
Se adauga mazarea.
Cand pastele s-au fiert, se scurg de apa.
Se scot cu o paleta si se pun in farfurii pastele cu mazarea.
Se adauga tonul si se amesteca.
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o.
Am curatat usturoiul, l-am spalat si l-am tocat.
Am spalat ardeiul si l-am taiat cubulete.
Apoi intr-o cratita am pus putin ulei la incins.
Am adaugat ceapa, apoi usturoiul.
Cand a devenit translucida am adaugat si ardeiul.
Cand s-a inmuiat...
Am curatat ceapa, usturoiul si ardeiul.
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.
Ceapa am pus -o la calit in putin ulei incins.
Cand s-a inmuiat putin, am adaugat usturoiul.
Dupa cateva minute, am adaugat si ardeiul.
Am redus focul si am pus capacul. I-am lasat...
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei conform instructiunilor de pe ambalaj.
Am adaugat condimentele.
Am scurs apa.
Am asezat pe farfurie pastele alaturi de ton si porumb.
Pofta buna!
Mai intai am pregatit crema.
Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat.
Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat.
Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic.
Am adaugat si ciocolata rupta in bucati.
Am amestecat pana cand...
Intr-o cratita se pune putin ulei.
Se adauga ceapa si morcovii. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga supa si carnea de pui.
Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper,...
Carnea se spala si se portioneaza.
Se pune la fiert in apa cu sare.
Se spumeaza ori de cate ori e nevoie.
Intre timp am pregatit legumele.
Legumele se spala, se toaca si se adauga in oala cand apa ramane limpede.
Se lasa la fiert 20-30 de minute, pana cand legumele sunt fierte.
Am...
Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.
Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se...
Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.
Lasam 10 minute.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala.
Untul topit il amestecam cu uleiul.
Intr-un bol mare punem faina.
Facem o gropita in faina si punem...
Cotletul se pune in ulei incins la prajit.
Se prajeste pe ambele parti.
Se adauga putina apa.
Se acopera cu capacul.
Se fierbe inabusit.
Se curata si toaca ceapa si usturoiul.
Se adauga ceapa, apoi usturoiul
Se adauga apoi apa.
Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba....
Se pune puiul intr-o oala mai mare la fiert. Se adauga sare.
Se spumeaza.
Se lasa inca 20 minute la fiert si se adauga legumele portionate.
Se fierbe la foc incet.
Se adauga sare si piper.
Se scoate carnea.
Se pregatesc galustele.
Se bat ouale. Se adauga putina sare.
Se adauga...
Pestele se pune in ulei incins la prajit.
Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie.
Se scot pe servet absorbant.
Separat se pune apa la fiert pentru paste.
Se adauga ulei si sare.
Cand apa incepe sa fiarba se pun pastele.
Se fierb conform cu instructiunile de pe...
Carnea se pune in ulei incins.
Se intoarce pe ambele parti.
Se adauga cate putina apa.
Se adauga fasolea verde.
Se condimenteaza.
Se lasa inca 10-15 minute.
Varza dulce calita cu rosii
Intr-o cratita se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa curatata si tocata, apoi varza tocata. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mediu. Se amesteca din cand in cand. Se adauga condimentele. Spre final am adaugat si rosiile tocate marunt si am lasat sa mai fiarba cam 10...
Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300
Mai intai am inceput cu crema. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit. Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se...
Ciorba de fasole verde cu scarita
Intr-o oala mai mare am pus in putin ulei incins bucatile de scarita si ceapa lasata intreaga. Apoi am adaugat apa fierbinte. Am adaugat morcovul taiat marunt si usturoiul. Dupa ce au fiert suficient, am adaugat fasolea verde. Apoi am adaugat si sosul de rosii si pastele fainoase. Am...
Spaghete - reteta rapida
Am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj aproximativ 9 minute in apa cu sare si putin ulei. Am amestecat putin ca sa nu se lipeasca unele de altele. Am scurs bine pastele de apa si le-am pus intr-un vas adanc. Am adaugat tonul din conserva. Am scurs zeama de la conserva de...
Desert cruffins umplute cu nuca
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am...
Desert poale-n brau
Pentru maia: Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve. Se adauga si cele 2 linguri de faina si se amesteca. Se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut 10- 15 minute....
Desert trandafirasi cu nutella, din aluat de casa
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am...
Desert spirale pudrate
Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla. Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact....
Fusilli cu ton si cherry
Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie rosiile cherry in doua. Dupa ce pastele au fiert, se scurge apa, se trece prin jet de apa rece, se scurg bine si se pun intr-un vas incapator. Se scoate tonul din conserva si se adauga peste paste....
Mazare cu mini fileuri din piept de pui
Se curata si se toaca ceapa. Ardeiul se toaca cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul. Se pun bucatile de pui. Se adauga 1 cana cu apa. Se acopera cratita cu capac. Se fierbe inabusit. Se poate adauga din cand in cand cate o cescuta de apa daca observam ca a scazut apa....
Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor
Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat. Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie. Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline. Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi. I-am pus intr-un bol incapator si am...
Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi
Intr-un bol incapator se pune apa calduta. Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald. Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai...
Fasole verde cu ciuperci la cuptor
Intr-o tava am asezat fasolea verde si ciupercile. Am pisat usturoiul. L-am pus intr-un bol. Am adaugat ulei si apa. Apoi am adaugat condimentele. Am amestecat bine si am turnat in tava peste legume. Am acoperit cu folie de aluminiu si am introdus tava la cuptorul incins in prealabil...
Orez cu broccoli
Ceapa se curata, se toaca. Usturoiul se curata si se taie in doua. Se adauga intr-o cratita in care am pus apa la fiert. Am spalat si taiat in buchetele mici broccoli. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, am adaugat broccoli. Am potrivit de sare si piper. Am lasat sa fiarba pentru...
Desert chec cu banane
Am batut ouale. Am amestecat untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale batute. Am taiat bananele rondele si le-am zdrobit cu furculita. Am adaugat piureul de banane peste amestecul cu unt. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am turnat aluatul in tava de copt...
Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase
Cum se prepara Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase: Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :)) Ceapa...
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor
Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru. Am tocat marunt usturoiul. Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul. Am amestecat bine totul pana s-a...
Patrate ondulate cu mazare si ton
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei. Se adauga mazarea. Cand pastele s-au fiert, se scurg de apa. Se scot cu o paleta si se pun in farfurii pastele cu mazarea. Se adauga tonul si se amesteca.
Mancare de orez cu spanac
Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o. Am curatat usturoiul, l-am spalat si l-am tocat. Am spalat ardeiul si l-am taiat cubulete. Apoi intr-o cratita am pus putin ulei la incins. Am adaugat ceapa, apoi usturoiul. Cand a devenit translucida am adaugat si ardeiul. Cand s-a inmuiat...
Tocanita de cartofi cu ardei
Am curatat ceapa, usturoiul si ardeiul. Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete. Ceapa am pus -o la calit in putin ulei incins. Cand s-a inmuiat putin, am adaugat usturoiul. Dupa cateva minute, am adaugat si ardeiul. Am redus focul si am pus capacul. I-am lasat...
Patrate ondulate cu ton si porumb
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare si cateva picaturi de ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Am adaugat condimentele. Am scurs apa. Am asezat pe farfurie pastele alaturi de ton si porumb. Pofta buna!
Desert cozonac cu ciocolata
Mai intai am pregatit crema. Am pus impreuna cacaua, zaharul si faina si le-am amestecat. Laptele si apa le-am pus intr-o oala si le-am amestecat. Am adaugat si cacaua, zaharul si faina amestecate si le-am pus pe foc mic. Am adaugat si ciocolata rupta in bucati. Am amestecat pana cand...
Pilaf cu ciuperci si pui din supa
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovii. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile. Cand legumele se inmoaie putin se adauga supa si carnea de pui. Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul lasat in prealabil la apa. Se adauga sare, piper,...
Ciorba de curcan dreasa cu ou si cu smantana
Carnea se spala si se portioneaza. Se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza ori de cate ori e nevoie. Intre timp am pregatit legumele. Legumele se spala, se toaca si se adauga in oala cand apa ramane limpede. Se lasa la fiert 20-30 de minute, pana cand legumele sunt fierte. Am...
Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide
Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat. Am ras coaja de portocala. Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri. Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra. Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile. Am topit untul si l-am lasat sa se...
Desert cozonac rotund cu nutella
Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina. Lasam 10 minute. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala. Untul topit il amestecam cu uleiul. Intr-un bol mare punem faina. Facem o gropita in faina si punem...
Cotlet de porc cu mazare
Cotletul se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti. Se adauga putina apa. Se acopera cu capacul. Se fierbe inabusit. Se curata si toaca ceapa si usturoiul. Se adauga ceapa, apoi usturoiul Se adauga apoi apa. Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba....
Supa de pui cu galuste
Se pune puiul intr-o oala mai mare la fiert. Se adauga sare. Se spumeaza. Se lasa inca 20 minute la fiert si se adauga legumele portionate. Se fierbe la foc incet. Se adauga sare si piper. Se scoate carnea. Se pregatesc galustele. Se bat ouale. Se adauga putina sare. Se adauga...
Paste tricolore cu file de cod
Pestele se pune in ulei incins la prajit. Se prajeste pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scot pe servet absorbant. Separat se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga ulei si sare. Cand apa incepe sa fiarba se pun pastele. Se fierb conform cu instructiunile de pe...
Cotlet de porc cu fasole verde
Carnea se pune in ulei incins. Se intoarce pe ambele parti. Se adauga cate putina apa. Se adauga fasolea verde. Se condimenteaza. Se lasa inca 10-15 minute.