Tocanita de cartofi cu ardei

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 29 Apr 2020 | 2060 vizualizari

 

O mancare gustoasa, usoara si la indemana oricui. 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 7 cartofi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ierburi de provence
  • amestec de condimente picante
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu ardei:

Am curatat ceapa, usturoiul si ardeiul.

Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.

Ceapa am pus -o la calit in putin ulei incins.
Cand s-a inmuiat putin, am adaugat usturoiul.
Dupa cateva minute, am adaugat si ardeiul.
Am redus focul si am pus capacul. I-am lasat cateva minute pana cand s-au inmuiat.
Am adaugat putina apa.
Am adaugat cartofii.
Am mai completat cu apa cat sa-i acopere. I-am lasat la fiert la foc mic cam 1 ora. Dupa primele 30 de minute, am adaugat sosul de rosii si am condimentat.

Am lasat in continuare sa fiarba pana cand s-au patruns cartofii.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi alaturi de muraturi sau cu ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu carnati semiafumati