Mancare de orez cu spanac

de Tabita _ in Mancaruri de post, 30 Apr 2020 | 4435 vizualizari

 

O mancare consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 ardei
  • 300 g orez
  • 600 g crema spanac congelat
  • putin ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu spanac:

Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o.
Am curatat usturoiul, l-am spalat si l-am tocat.
Am spalat ardeiul si l-am taiat cubulete.
Apoi intr-o cratita am pus putin ulei la incins.
Am adaugat ceapa, apoi usturoiul.
Cand a devenit translucida am adaugat si ardeiul.
Cand s-a inmuiat putin, am adaugat apa. ( de 3 ori mai multa decat cantatea de orez)
Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat orezul.
Am adaugat si sare si piper.
Dupa vreo 10 minute, cand orezul a inceput sa se inmoaie, am adaugat spanacul congelat si am mai lasat la fiert la foc mic 10-15 minute.
Am amestecat incet din cand in cand in cratita ca nu cumva sa se prind de fund.
Am oprit focul si am lasat sa stea asa 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Se poate servi ca garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu masline