Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete

Pandispan genovez cu mere

In Prajituri la 4 Feb 2010

 Preparare :  se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se  tapeteaza cu unt si hartie de copt tava rotunda. Se taie rondele 2 mere si cubulete cel de-al treilea mar.    Intr-o tigaie se topeste la foc mic  cele 20 grame de unt si zaharul vanilat si se...

Covrigi cu sare si susan

In Piine la 4 Feb 2010

    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.     I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.    Am asezat covrigii pe tava...

Ciulama/papricas de pui

In Pui la 4 Feb 2010

  Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare  si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic .    Dupa aceea adaugam bucatile de pui si lasam la foc mic cu sare si piper pret de cateva minute. Adaugam apoi boia...

Minipizza cu sunca si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2010

  Peste foia de aluat ( eu am folosit din acela cumparat) punem un strat subtire de sos de rosii si presaram ierburi aromate.  Presaram peste un strat de cascaval ras si punem sunca si ciupercile taiate marunt.   Presaram putina sare si ierburi aromate si rulam incet...

Salata de vara cu ruccola

In Salate la 3 Feb 2010

  Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca  cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, adaugandu-se porumbul. Separat se prepara...

Caracatita cu sos picant si orez negru

In Fructe de mare la 3 Feb 2010

   Punem intr-un vas mai mare apa la fiert si atunci cand clocoteste punem caracatita si putina sare. Caracatita trebuie spalata bine inainte, in mai multe ape sa se curete bine orificiile de pe brate. O lasam sa fiarba timp de 40 de minute, se va  colora...

Ciorba de fasole boabe cu ciolan in paine

In Ciorbe la 3 Feb 2010

  Preparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc .  Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece.  Eu am fiert fasolea  separat  timp de 25 de minute si am aruncat prima apa. Am pus apoi fasolea cu...

Painici floare cu chimen

In Piine la 2 Feb 2010

  Am facut un aluatul cu masina de facut paine din 500 grame de faina bio tip 80, 150 ml apa , 100 ml lapte, 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) , o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie, o lingurita miere.   Din aluatul dospit am facut 4 bule de paine pe care...

Piept de pui umplut cu ciuperci si cascaval

In Pui la 2 Feb 2010

Preparare :  pregatim pieptul de pui condimentandu-l bine cu sare, piper, condimente pentru pui sau legume deshidratate si ii  facem o incizie transversala , lasand doar o margine e un cm pe lateral, ca in poza pe care o atasez. Pe o felie de cascaval asezam ciupercile taiate...

Prepelite umplute

In Mancaruri cu carne la 2 Feb 2010

 Preparare: se spala si se curata bine prepelitele  si pun intr-un vas mai adanc. Turnam peste ele un amestec facut din 100 ml ulei , 150 ml vin alb demisec, 100 ml apa, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de ierburi maruntite ( eu am pus salvie si putin rozmarin, ambele de la...

Paté de campagne

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2010

   Eu fierb mereu in oala sub presiune pieptul de pui cu morcovul si ardeiul si le las pana sunt foarte bine fierte, pret de 30 de minute dupa ce incepe sa faca zgomot supapa.    Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam ceapa taiata...

Aperitive reci / Rondele cu bunatati

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2010

   De data aceasta am facut un platou asortat, este bine sa lasam fiecarui invitat ocazia sa aleaga ceva in functie de preferintele sale. Am facut asadar minirulouri de somon cu spuma de branza, rondele cu spuma de branza si somon afumat, rondele cu unt si icre negre, rondele cu unt si...

Ciabatta cu masline

In Piine la 1 Feb 2010

   Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.    Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la masina. Modelam apoi ciabatta,...

Ciorba de pui à la grec

In Ciorbe la 1 Feb 2010

     Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa  taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de  legume , deshidratate ( sau cub de legume) ,  dafin  si...

Paste cu legume

In Penne la 1 Feb 2010

  Preparare:   se pune  uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam  5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de...

Pui cu fasole galbena la cuptor

In Pui la 1 Feb 2010

  Punem bucatile de pui  (eu am pus pt mine 2 pulpe , am mai pus cateva in plus pt cine a mai vrut sa guste )  intr-un vas termorezistest ( am folosit vasul roman ) si turnam peste el un amestec facut din 200 ml apa , o lingura ulei de masline, putina...

Pui KFC facut acasa

In Pui la 31 Ian 2010

    Pregatim bucatile de carne si le condimentam cu sare, piper si putina boia .     Eu am adoptat metoda de a pune in apa clocotita  pulpele de pui si aripioarele pentru 2 minute si apoi le pun la stors si le condimentez, asa pot sa le prajesc sa fie crocate...

Quatre-quart

In Prajituri la 31 Ian 2010

     Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.     Separat  batem albusurile...

Racitura/piftie

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2010

   Am folosit cantitati mai mici pentru ca nu am facut multa, daca faceti portie mai mare dublati cu generozitate cantitatile.    Preparare: am cladit carnea si legume spalate  si curate intr-o oala mare si am turnat apa rece cat sa treaca cu un lat de palma...

Ficatei inabusiti cu mamaliguta

In Ficat la 31 Ian 2010

    Cum preparam:  Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu  unvarf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in apa 2 linguri de faina de malai, iar cand clocoteste apa, se adauga restul de faina si se omogenizeaza...

Prajitura cu cocos

In Prajituri la 30 Ian 2010

   Pregatim prima data blatul, facut din cele 6 albusuri batute spuma cu zaharul si lingura de suc de lamaie, apoi adaugam cu grija o lingura de faina si cocosul, amestecam incet cu o paleta si punem blatul la copt intr-o tava medie pregatita cu hartie de copt sau tapetata cu unt...

Pizza cu ceapa verde si kaiser

In Pizza la 30 Ian 2010

   Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare, compozitia este pt 2 pizza. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul...

Paine bio cu multicereale

In Piine la 29 Ian 2010

   Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.Una dintre ele am crestat-o dupa un model german cu taieturi adanci suprapuse in patrat, cate 4 linii si una am impletit-o dupa un model aratat de Mihaela in blogul ei, ador forma...

Inel cu ceapa si cereale

In Piine la 29 Ian 2010

Eu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de framantat si dospit de 1,50 ore si apoi am modelat doua suluri lungi si subtiri.  Le-am rasucit si...

Paste cu fructe de mare

In Fructe de mare la 29 Ian 2010

     Pregatim inelele de calamar pe care le calim la foc mic timp de 15 minute impreuna cu telina taiata marunt si 2 catei de usturoi taiati lamele fine, putina sare si o jumatate de lingurita de suc de lamaie si o lingura ulei de masline. Nu trebuie adaugata apa deloc, doar lasat...

Pizza diavola

In Pizza la 29 Ian 2010

      Aluat de pizza preparat dupa metoda mea obisnuita ( 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare ( care nu trebuie sa intre in contact cu drojdia in prima etapa asa ca eu o pun exact cand incep sa framant) . Se...

Gateau au chocolat

In Prajituri la 29 Ian 2010

  Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava  rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la  bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se...

Ficatei de pui cu praz

In Ficat la 29 Ian 2010

 Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si apoi adaugam ficateii de pui spalati si stersi cu un servet absorbant , adaugam condimentele si lasam la foc  mic pret de cateva minute. Adaugam apoi prazul taiat rondele si 50 ml de apa si lasam sa fiarba inabusit si la foc mic timp de...

Pui si cus-cus cu legume

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2010

  Preparare :  intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir si piper si lasam sa se faca la foc mic....

Clatite perfecte !

In Dulciuri la 28 Ian 2010

   Preparare:  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si  se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele....

Afisate 391 - 420 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Retete preferate
Placinta tarinei

Voturi:43

Briose daneze

Voturi:14

Toate retetele preferate
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]