Este o salata usoara si gustoasa ce poate constitui un praz sau o cina usoara, foarte aromata si viu colorata.
Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, adaugandu-se porumbul. Separat se prepara dessingul amestecandu-se intr-un bol uleiul de masline cu otetul balsamic, sarea si ierburile aromate. Se toarna sosul format peste salata si se mai amesteca incet de cateva ori.
Se aseaza cu grija salata in platoul in care se serveste si se garniseste cu cateva frunze de ruccola. Pentru a se intensifica senzatia racoroasa a salatei recomand ca verdeturile din salata sa fi fost tinute in frigider inainte de a fi folosite sau sa fie introdusa salata gata preparata la frigider pentru 10 minute inainte sa fie servita. Eu am folosit pe post de decor si un cerculet de branza de capra preparat cu ierburi aromate. Poate fi acompaniata de un bastonas crocant cu rozmarin sau feliute mici de paine neagra prajite usor, altaturi de un pahar cu apa minerala rece . Va doresc pofta buna !