Quatre-quart

de Sylvia in Prajituri, 31 Ian 2010 | 5120 vizualizari

 

Asta dimineata am repetata prajitura asta, e prajitura pt cafea si printre putinele pe care o mananca si piticul meu. Desi imi propun sa mai alternez si sa fac mai multe combinatii ma opresc mereu la quatre-quart clasic....care stiu ca iese perfect.
Este o prajitura foarte populara in Franta, care se face in zeci de combinatii cu fructe, cu ciocolata, cu Nutella eu va prezint astazi varianta clasica si promit sa fac si sa postez si variantele cu fructe si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de chec mare avem nevoie de 4 oua,
  • 250 de grame de faina,
  • 230 grame de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat ,
  • 250 grame de unt,
  • un plic de praf de copt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quatre-quart:

     Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija.

    Separat  batem albusurile cu restul de zahar pana obtinem o spuma ferma si amestecam apoi cu grija  cu o spatula cele 2 compozitii. Turnam aluatul obtinut intr-o forma de chec  unsa cu unt in prealabil si dam la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Coacem la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava de chec .

   Lasam la copt la 190-200 grade timp de 15 minute pana creste bine si vedem ca se rumenesc marginile si apoi scadem temperatura la 175 de grade si mai lasam 35-40 de minute . Este important sa nu deschidem usa cuptorului pana nu este coapta si sa verificam la final cu o scobitoare daca este bine coapta, daca iese uscata este gata prajitura daca nu mai lasam la cuptor pana cand testul cu scobitoarea iese ok.

   Se pastreaza foarte bine timp da 2-3 zile cu o folie de protectie sa nu se usuce si este foarte buna, va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quatre-quart" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (8)

Bucataras 1

31.01.2010, 19:38

eu vreau si reteta cafelei

Sylvia 1

31.01.2010, 20:02

Bucataras asta era cafea simpla Carte Noir e ceea ce bem de obicei, black ...simpla Fac insa si cateva cafele mai deosebite, cu scortisoara, cu caramel si lapte, o sa pun si ceva retete de cafea

susu 1

10.02.2011, 22:37

Sylvia ai postat cumva si celelelate tipuri cu nuttela si fructe si nu le-am gasit eu? sunt mare amatoare de checuri si vreau sa-l incerc si pe asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Napolitane II