Preparare : eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. Presaram peste el ace de rozmarin verde si...
Preparare : pregatim bucatile de carne de iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora.
Cat timp sta carnea de iepure...
Preparare: punem pulpele de pui la inabusit intr-o tigaie cu uleiul, condimentele enumerate mai sus si 200 ml de apa si le lasam la foc mic acoperite timp de 10-15 minute intoarcandu-le din cand in cand. Adaugam apoi peste ele ceapa si usturoiul tocate ( eu le-am facut cu...
Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam cu mana si le punem cu...
Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece.
Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care va pemite sa obtinei un pané mai...
Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia :) daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta .
Intr-un...
Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant.
Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si...
Preparare: se maruntesc cat de fin se poate ridichiile si firele de ciboulette, eu am folosit un robot mic , se pot face si pe razatoare si tocat firele de ciboulette daca nu aveti acest robot ( il recomand cu caldura ca marunteste in 10 secunde orice si este ideal pt preparat sosuri...
Intr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi adaugam zucchinni si brocoli si mai lasam cateva minute, sa fie facute legumele al dente. Focul...
Preparare: Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le lasam sa se faca la foc mic acoperite cu un capac, pret de 8-10 minute cat sa nu fie prea moi legumele....
Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.
Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii subtiri cele 2 feliii de jambon crud.
Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un...
Preparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si morcovul, se calesc cateva minute cu o lingurita de ulei de masline si apoi se condimenteaza cu sare...
Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, piperul si batonul de scortisoara. Cand da in clocot adaugam bucatile de portocala taiate marunt si lasam sa clocoteasca cateva minute .
Dupa ce a fiert cateva minute stingem focul si mai adaugam...
Preparare: Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si apoi se...
Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in...
Se pun legumele la calit in wok-ul unde am incins in prealabil uleiul si dupa ce le condimentam bine cu condimentele enumerate mai sus le lasam la calit timp de 4-5 minute dupa care adauga sosul de soya , sosul de chilli si 150 ml de apa( eu folosesc...
Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade.
Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei si apoi faina...
Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la scurs pret de cateva...
Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.
Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula....
Somon la cuptor cu cartofi
Preparare : eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in frigider. Dupa aceea intr-un platou care poate fi pus la cuptor , turnam uleiul si apoi aranjam bucatile de somon. Presaram peste el ace de rozmarin verde si...
Iepure la cuptor cu sos de bere
Preparare : pregatim bucatile de carne de iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora. Cat timp sta carnea de iepure...
Pulpe de pui inabusite cu ciuperci
Preparare: punem pulpele de pui la inabusit intr-o tigaie cu uleiul, condimentele enumerate mai sus si 200 ml de apa si le lasam la foc mic acoperite timp de 10-15 minute intoarcandu-le din cand in cand. Adaugam apoi peste ele ceapa si usturoiul tocate ( eu le-am facut cu...
Cookies asortate
Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam cu mana si le punem cu...
Creier pané cu cartofi tiganesti
Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece. Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care va pemite sa obtinei un pané mai...
Chec à la grec cu masline si feta
Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia :) daca o sa gustati vreodata o sa vedeti de ce prefer reteta originala de feta . Intr-un...
Tocanita de vitel
Preparare: spalam carnea si o stergem bine apoi cu un servet de hartie absorbant. Intr-un vas punem la incins cele 2 linguri de ulei si apoi adaugam ceapa, morcovii, ardeiul si telina si lasam la foc mic pret de cateva minute. Adaugam apoi bucatile de carne si...
Pungute de jambon cu spuma de branza
Preparare: se maruntesc cat de fin se poate ridichiile si firele de ciboulette, eu am folosit un robot mic , se pot face si pe razatoare si tocat firele de ciboulette daca nu aveti acest robot ( il recomand cu caldura ca marunteste in 10 secunde orice si este ideal pt preparat sosuri...
Taietei chinezesti cu zucchini/dovlecel si brocoli
Intr-un wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi adaugam zucchinni si brocoli si mai lasam cateva minute, sa fie facute legumele al dente. Focul...
Piept de pui cu sos curry si legume
Preparare: Intr-o tigaie mare punem la incins uleiul si adaugam apoi pieptul de pui taiat cubulete si legumele taiate. Adaugam putina sare si piper proaspat macinat peste legume si le lasam sa se faca la foc mic acoperite cu un capac, pret de 8-10 minute cat sa nu fie prea moi legumele....
Cartofi frantuzesti
Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute. Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii subtiri cele 2 feliii de jambon crud. Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un...
Riz cantonais
Preparare : Intr-un vas cu apa cu sare clocotita punem orezul la fiert si il lasam sa fiare 15-18 minute in functie de indicatia de pe cutie. Intr-un vas separat se pun impreuna mazarea si morcovul, se calesc cateva minute cu o lingurita de ulei de masline si apoi se condimenteaza cu sare...
Vin fiert
Se pune vinul la fiert impreuna cu zaharul, piperul si batonul de scortisoara. Cand da in clocot adaugam bucatile de portocala taiate marunt si lasam sa clocoteasca cateva minute . Dupa ce a fiert cateva minute stingem focul si mai adaugam...
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale
Preparare: Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si apoi se...
Aripioare picante cu legume
Intr-un wok punem la incins putin ulei si adaugam aripioarele si le condimentam si le lasam sa se faca incet singure pret de cateva minute. Adaugam apoi morcovul si ardeii si ii lasam singuri cateva minute apoi zucchini si champinioanele rehidratate si taiate. Adaugam apa in...
Orez chinezesc cu legume
Se pun legumele la calit in wok-ul unde am incins in prealabil uleiul si dupa ce le condimentam bine cu condimentele enumerate mai sus le lasam la calit timp de 4-5 minute dupa care adauga sosul de soya , sosul de chilli si 150 ml de apa( eu folosesc...
Minitarte cu piersici
Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade. Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei si apoi faina...
Platou cu fructe de mare
Am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la scurs pret de cateva...
Taietei chinezesti cu bambus
Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute. Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula....