Va propun aceasta reteta simplu de realizat si delicioasa, excelenta si pentru programele alimentare pentru slabit pentru ca respecta un principiu simplu: nu combina pastele cu carnea sau lactatele. Desi ador combinatie de paste cu carne...evit sa o fac cat pot de mult pentru ca am observat din alimentatia mea ca daca se respecta ca regula de baza cateva principii alimentare, se pot pierde kilogramele si fara diete severe.
Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam 5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3 minute. In 7 maxim 9 minute legumele sunt suficient de facute si raman al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza putin gatitul. Cand sunt gata legumele, punem sarea si adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc.
Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia.