Paste cu legume

de Sylvia in Penne, 1 Feb 2010 | 9605 vizualizari

 

Va propun aceasta reteta simplu de realizat si delicioasa, excelenta si pentru programele alimentare pentru slabit pentru ca respecta un principiu simplu: nu combina pastele cu carnea sau lactatele. Desi ador combinatie de paste cu carne...evit sa o fac cat pot de mult pentru ca am observat din alimentatia mea ca daca se respecta ca regula de baza cateva principii alimentare, se pot pierde kilogramele si fara diete severe.

 

INGREDIENTE

  • o mana de paste , Penne Rigata de la Barilla am pus eu ,
  • o jumatate de morcov mare, o jumatate de dovlecel zucchinni,
  • 2-3 ciuperci ( eu am pus aromate chinezesti rehidratate  daca nu gasiti in Romania puneti pleurotus sau hribi, galbiori orice dar mai aromate ca si champinioanele ) ,
  • o lingura ulei de masline,
  • un varf de cutit de ghimbir ,
  • putina sare,
  • piper,
  • putin busuioc la sfarsit ( daca va place)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume:

  Preparare:   se pune  uleiul la incins si se adauga in prima etapa morcovul taiat patratele si ciupercile ( rehidratate daca este cazul sau proaspete cum aveti la indemana) , lasam la foc mic si acoperite cam  5-6 minute si apoi adaugam tzuchinni taiat jumatati de rondele, codimentam putin fara sare si acoperim si mai lasam la foc mic inca 2-3  minute. In 7 maxim 9  minute legumele sunt suficient de facute si raman  al dente si isi pastreaza aroma, difera timpul in functie de aparatul pe care gatiti gazul merge mai repede putin si depinde desemenea si de vas, cele gen wok accelereaza  putin gatitul. Cand sunt gata legumele, punem sarea si adaugam pastele fierte si clatite cu apa rece apoi, si mai condimentam cu sare si busuioc.

   Se servesc la fel de bine si calde si reci, eu am pus peste putina ierburi uscate de asezonat salatele, imi place combinatia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si parmezan