Am fost mandra de mine ca am reusit sa fac piftie si aici in Franta :) , am o reteta foarte buna de la o prietena din Romania, asa ca o postez si aici pana nu trece iarna :)
Am folosit cantitati mai mici pentru ca nu am facut multa, daca faceti portie mai mare dublati cu generozitate cantitatile.
Preparare: am cladit carnea si legume spalate si curate intr-o oala mare si am turnat apa rece cat sa treaca cu un lat de palma peste carne, am pus dafinul, piperul si putina sare si am dat la foc mare pana a inceput sa fiarba. De cand a dat primul clocot am pus pe ochiul din spate de la aragaz ( cel mediu) pe minim si am lasat sa fiarba extrem de incet 4-5 ore. Se spumeaza la inceput de cate ori se aduna spuma, se fierbe fara capac si nu se completeaza cu apa. Trebuie fiarta f incet, sa se intrezareasca numai un clocot. Cand se desface carnea de pe oase si zeama pe care o gustam este lipicioasa pe buze este gata. Puteti sa mai testati si punand cateva picaturi pe o farfurioara si daca se prinde repede la frigider este gata. Cu cateva minute inainte de a o lua de pe foc, adaugam usturoiul facut cu presa si mai condimentam daca trebuie, dupa gust. Se strecoara cu grija si plaseaza bucatele mici de carne in vase mici, peste care turnam supa lichida. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider 12 ore. S-a prins imediat si nu am avut nici o problema sa o rastorn apoi din boluri pe farfurie. A fost o super reteta , data viitoare tot reteta asa o sa fac . Se serveste decorata cu boia.