Covrigi cu sare si susan

de Sylvia in Piine, 4 Feb 2010 | 11337 vizualizari

 

Mi s-a facut dor de covrigii mancati in Romania in perioada studentiei :) si cum aici in Franta nu gasesc asa ceva am incercat sa ii fac eu acasa.

 

INGREDIENTE

  • Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar
  • 500 grame de faina  alba,
  • 125 ml apa,
  • 125 ml lapte,
  • 25 grame de drojdie proaspata ,
  • o jumatate lingurita de zahar,
  • o lingurita sare,
  • o lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu sare si susan:

    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.

    I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.

   Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la  200  de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie.

    I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam    .

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

lacri 1

11.03.2010, 13:46

Arata bine si mie imi plac foarte mult covrigii,am sa incerc si eu reteta,tinand cont ca aici unde locuiesc eu acuma nu sunt asa ceva.Mersi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painea bunicii VanDoren's