Am gasit aceasta reteta sub denumirea asta, in blogul “Invat sa gatesc !“ si vreau sa va spun ca sunt intr-adevar niste clatite perfecte ! Irina avea dreptate :)
Preparare: Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele.
Se coc clatitele intr-o tigaie anti-adeziva, putem sa pensulam tigaia cu ulei cat se ia pe pensula, in cazul in care nu aveti pensula stergeti tigaia cu un servetel de hartie imbibat in ulei, in felul acesta nu va fi surplus de ulei in tigaie. Din compozitoa de mai sus ies aproximativ 10 clatite, exact cum este indicat in reteta.
Puteti pune ce compozitie doriti in functie de preferinte de la nutela, inghetata, la branza dulce sau dulceata. Eu am optat de aceasta data pentru o dulceata din amestec de fructe rosii pentru ca are o aroma aparte si un gust deosebit .
Se servesc pudrate cu zahar, pot fi acompaniate de o cupa de inghetata sau de sos de fructe de padure , va doresc pofta buna si va sfatuiesc sa incercati aceasta reteta.