Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de la Delik’at cu mancaruri traditionale romanesti si fiindu-mi dor de asa ceva, am zis sa incerc reteta.
Cum preparam: Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu unvarf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in apa 2 linguri de faina de malai, iar cand clocoteste apa, se adauga restul de faina si se omogenizeaza bine cu un tel rotund.Se continua fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand , pana mamaliga ajunge la consistenta dorita.
Intre timp, se spala ficateii, se curata bine si se fierb in apa nesarata pentru 6-7 minute.Se spala si se taie marunt ceapa verde si mararul. Ficateii se scurg bine de apa si se inabusa in untul topit la foc mic, adaugandu-se apoi ceapa verde si 100 ml de apa si sare dupa gust. Dupa ce scade apa si se rumenesc ficateii se adauga mararul. Se servesc cu mamaliguta calda si smantana.
Eu am ales sa ii servesc alaturi de o salata de castraveti murati presarata cu putin marar uscat. Va doresc Pofta buna !