Am pregatit acest fel de manacre pentru prima data dar am fost incantata de rezultat si este usor de pregatit asa ca va impartasesc si acesta reteta daca va tenteaza sa o incercati. Are o aroma aparte, iti da o senzatie aparte care trimite departe cu gandul....la un apus de soare in desert.
Preparare : intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir si piper si lasam sa se faca la foc mic.
Separat punem 450 ml de apa la fiert si adaugam cubul de supa si lasam sa fiarba 5 minute.
Pregatim legumele, tocam thuchinni, ardeiul rosu, mazare eu am pus din cea congelata ca isi pastreaza foarte bine gustul.
Punem legumele la calit intr-un vas mic cu o lingura ulei masline si adaugam putina sare si dupa 2-3 minute 50 ml de supa clacotita si lasam la foc mic 5-7 minute. Intre timp adaugam100 ml supa si la pulpele de pui si punem maslinele taiate rondele si lasam la foc mic, acoperit pentru vreo 10 minute apoi descoperim si lasam sa scada sosul si sa se rumeneasca bucatile de carne.
Separat pregatim cuscus-ul , este usor de preparat si nu aveti cum sa dati gres cu el .
In vasul in care ati facut supa peste supa ramasa clocotita turnati in ploaie cuscus pana se ingroasa bine ( daca nu intra intreaga cantitate de 200 grame de cuscus nu e nici o problema probabil difera putin de la un sortiment la altul ) amestecand bine cu un tel rotund , goliti intr-un bol si adaugati desupra cat e fierbinte nuca de unt si lasati acoperit 5 minute . Dupa aceea mai amestecati bine sa se omogenizeze si adaugati legumele, amestecand incet sa nu se striveasca .
Se serveste cald acompaniat de bucatile de carne cu sos, eu am pus o lingura de sos si peste el. Mi-a placut foarte mult, cu siguranta voi repeta aceasta reteta, poate fi facut si simplu fara legume si cu alte legume, este o buna garnitura la multe fripturi.