Este un aperitiv delicios si usor de facut, se pastreaza foarte bine in frigider, eu il fac in cantitate mica pentru a se consuma in 2 zile dar cu siguranta se poate pastra si 3-4 zile la rece.
Eu fierb mereu in oala sub presiune pieptul de pui cu morcovul si ardeiul si le las pana sunt foarte bine fierte, pret de 30 de minute dupa ce incepe sa faca zgomot supapa.
Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam ceapa taiata cubulete , ficatul crud taiat cubulete mai mari si pieptul de pui fiert, maruntit bine. Adaugam condimentele si o lingura de verdeata in functie de preferinta ( eu am pus ceva verdeata uscata speciala pentru salate care are toate verdeturile amestecate si bucati mici de usturoi ) si lasam sa se faca la foc mic pret de 10-15 minute.
Dupa aceea il lasam sa se raceasca putin si retinem cateva bucatele de ficat iar restul compozitie adaugam untul si o facem cu blenderul pana devine o pasta omogena, nu foarte maruntita . La varianta originala de paté de campagne se face totul cu masina de tocat dar ai mei mofturosi nu il mananca asa deci eu m-am adaptat cu reteta. Turnam compozitia intr-un vas si adaugam bucatelele de ficat maruntite .
Se omogenizeaza bine si se pune la rece pentru macar 6 ore, ideal 12 ore inainte de a fi servita .
Este un aperitiv excelent si sanatos,eu il recomand cu caldura si reteta este simpla nu are cum sa nu iasa bine. Se poate face si in varianta cu carne de vita sau de porc, sau in amestec cu ciuperci forestiere, o sa pun pe viitor retetele, pana atunci va servesc sa il degustati pe acesta !