Este o retetea inventata de mine, incercand sa mai diversific de fiecare data cand fac pizza incerc si o reteta noua, daca iese buna v-o impartasesc si voua . A iesit chiar foarte aromata si fresh.
Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare, compozitia este pt 2 pizza. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unui aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).
Preparare: intindem blatul de pizza subtire si punem peste el lingura de sos de rosii si intindem bine sa fie un strat subtire si uniform, lasam sa “respire” si sa mai dospeasca asa pana pregatim restul ingredientelor. Adaugam apoi in ordinea obisnuita cascavalul si mozzarella ( in cantitate mica cea din urma) asezam ciupercile taiate marunt, apoi bucatile de kaiser si la sfarsit ceapa verde taiata rondele. Presaram apoi putin oregano si e gata pentru pus la cuptor.
Coacem in cuptorul incins in prealabil la 230 de grade pe treapta de jos coc eu mereu pizza si lasam timp de 12-15 minute in functie de cat de crocant preferam blatul.
1
Lasati aluatul sa stea si cateva ore la frigider va fi mai "matur" si mai pufos in cuptor.
2
Personal prefer blatul de pizza subtire cu o bordura mai mare , asa se poate aprecia mai mult gustul ingredientelor.