Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata)...
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.
Dupa...
Coji de eclere:
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul.
In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...
Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.
Carnea spalata se pune la...
Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1...
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut.
Separam galbenusurile de albusuri.
Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat...
Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata)...
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.
Dupa...
Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...
Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari.
O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa...
Se porneste cuptorul la 200 de grade.
Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.
Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se...
Pregatirea blatului:
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul...
Cum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la...
Spalam bine puiul.
Taiem pielea de pe piept si putin de pe pulpe, nu de tot pentru ca se cracaneaza prea mult :)))))
Ungem cu smantana puiul pe toate partile.
Il condimentam cu sare si piper...
De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.
Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma...
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt.
Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari.
Legumele se pun la fiert impreuna cu baza...
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Puneti piscoturile la robot pana se sfarama si adaugati untul moale. Amestecati putin.
Luati o forma cu fund detasabil, puneti piscoturile in ea, tasati si dati la frigider pentru 10 minute....
Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.
Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea...
Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga.
Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...
Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune intr-o craticioara, se...
1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...
Pieptul de pui, il taiem in jumatate si il batem cu ciocanul, cat sa se fragezeasca carnea. O condimentam cu sare si piper dupa gust si o rumenim pe tava incinsa.
In paralel, feliem dovleceii si...
Blat :
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile si...
Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga.
Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care...
1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul...
Topim ciocolata impreuna cu laptele, adaugam untul, un ou si un galbenus, faina, esenta de vanilie si praful de sare.
Lasam in cuptorul incins la 180 de grade cca 8-10 minute.
Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba . (Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci puneti-le sa...
Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.
Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o...
Incepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand...
Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri...
Amestecam faina cu praful de corp si zaharul, adaugam untura, ouale, aromele si framantam aluatul, trebuie sa fie moale , dar nelipicios. Fixam formele speciale pentru biscuiti pe masina de...
Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.
Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.
Mai...
Cum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete:
Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15...
Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins...
Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilinat, sarea si untul se pun la foc intr-un vas si se amesteca continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata si se amesteca totul pana...
Cartofii dulci, telina, morcovul si pastarnacul se curata, se taie cubulete si se pun in apa fiarta cu putina sare. Untul se pune la incins si se adauga ceapa tocata, apoi usturoiul...
Ciolanul dezosat impreuna cu cartofii curatati si spalati i-am fiert in kucta pentru 30 de minute. Dupa ce au fiert cartofii i-am asezat intr-un vas de yena alaturi de felii taiate din ciolanul...
Intr-un bol, cu ajutorul unul tel, mixam oul cu sarea si zaharul/indulcitorul. Adaugam apoi cojile de citrice (trebuie spalate bine inainte de a le da prin razatoare). Urmeaza apoi faina amestecata...
Pentru astazi am ales
Ciorba de burta de vita
Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata)...
Friptura de porc impanata cu usturoi
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin. Dupa...
Eclere cu crema de vanilie si zmeura
Coji de eclere: Intr-o craticioara punem la fiert apa cu uleiul, sarea si zaharul. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam cu un tel repede pana cand faina este...