Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc

de Lau in Mezel de casa, 7 Ian 2017 | 25251 vizualizari

 

Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc de azi, face parte dintre preparatele pe care le-am pregatit sub numele de - Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura sare
  • piper boabe
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • rozmarin
  • oregano
  • boabe de mustar
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 5 linguri vin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc:

Preparare Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc

Carnea (dupa ce am spalat-o si am sters-o cu un prosop), am sarat-o pe ambele parti, o dam la rece 30 min.

Intr-un bol, se adaugam usturoiul pisat, restul de ingrediente si amestecam bine.

Cu acest amestec, ungem carnea bine pe ambele parti.

Transferam carnea intr-o caserola, o acoperim si o dam la frigider 2 zile, timp in care o vom mai intoarce.

Dupa cele 2 zile, o legam cu sarma si o afumam sau o putem gati la cuptor, pe gratar, cu tava dedesupt.

Mezelurile de casa sunt mult mai bune si sanatoase, iar noi te invatam sa faci si Sunca fiarta din piept de porcCarnati de casa sau Muschi de Porc Afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de mezel de casa - pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

08.01.2017, 09:55

Rocsi avem noroc ca ne-am mutat la tara si avem unele benifici(de la parinti)

dantes 1

08.01.2017, 10:18

Buna!

Sidy 1

13.12.2017, 10:19

Trebuie sa fie tare buna ! "o putem gati la cuptor, pe gratar, cu tava dedesupt." cred ca asa as putea-o pregati eu. Multumesc de idee !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de rata