Supa gulas

de Sidy in Supe, 26 Apr 2013 | 10285 vizualizari

 

“Gulyás” erau numiti pastorii de vite care-si manau turmele spre marile targuri din Moravia sau Viena. Gulasul era supa cea mai satioasa si cea mai usor de incropit, caci tot timpul se gasea cate o vita mai bolnavicioasa care nu putea sa tina pasul cu celelalte.
La sfarsitul secolului al XVIII-lea, gulasul s-a transformat dintr-un fel de mancare umil, intr-unul pe placul nobililor, atunci cand Regele Iosif al II-lea l-a ridicat la rangul de preparat traditional unguresc.
Pentru a prepara un gulas picant, cum poti gasi doar in pusta ungara, sunt necesare cateva ingrediente de baza: carne de vita, ceapa, ardei iuti si paprika,presărată din belşug cu chimen.
Dar eu am ales sa fac gulasul cu o carne mai...usoara, cu carne de curcan.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne curcan
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • 4-5 cartofi
  • chimen Kotany
  • sare
  • piper negru Kotany
  • paprika
  • pasta Gulas iute
  • -pentru galuste:
  • 1-2 oua
  • 3 linguri cu varf faina
  • 1 lingura ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa gulas:

Dezosam carnea si o taiem bucatele.

Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.

Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.

Ceapa curatata se taie julien.

Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam.

Adaugam cuburile de carne si le amestecam cu ceapa pina isi schimba culoarea.

Punem sare, piper, paprika si pasta gulas, amestecam sa se omogenizeze apoi adaugam apa necesara.

Semintele de chimen le-am legat intr-un tifon si le-am pus in supa.

Lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea este aproape fiarta.

Adaugam morcovii si radacinoasele taiate si mai lasam sa fiarba 15 minute, apoi punem cartofii taiati si ii lasam si pe ei sa fiarba.

Intre timp de fac galustele din ouale batute bine ,faina , ulei si apa cit cuprinde ca sa iasa un aluat mai gros decit smantana.

Cand supa fierbe( clocoteste) se rup galustele cu o lingura si se lasa apoi sa fiarba pina se ridica la suprafata.

Cand toate sunt fierte, mai asezonam daca este cazul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Pofta mare sa aveti la o supa foarte picanta.

TIPS-URI

1

Supa se serveste cu ardei iute, chiar daca unele din ingredientele folosite sunt iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (22)

MOKUSKA 1

05.05.2014, 16:44

Xandrinne 1

23.12.2014, 09:06

Sidy 1

24.12.2014, 07:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas din carne de curcan