Tarta cu mac si brinza

de simona72 in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 19463 vizualizari

 

Combinatia asta mie imi place tare mult, imi place macul la cozonaci, prajituri, cornuri,oricum....Imi aduce aminte de cind eram eleva de liceu si cumparam cornuri cu mac de la chioscul din curtea scolii...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 180 gr faina alba
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml lapte

pt umplutura de mac

  • 100 gr mac
  • 2 oua
  • 1 lingura unt moale
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt

pt umplutura brinza:

  • 200 gr brinza dulce
  • 100 gr smantina
  • 2 oua
  • 60 gr zahar
  • vanilie bourbon
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • un praf de sare.

pt decor:

  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac si brinza:

Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu). 

Pt umplutura de mac:macinam macul la robot cit dorim de marunt, apoi il amestecam cu zaharul, ouale, untul topit, vanilia, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia de mac peste blat.

Pt umplutura de brinza:amestecam galbenusurile cu brinza, smantina,ouale, vanila, zaharul, untul topit, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le punem peste umplutura de brinza. Compozitia o punem peste cea de mac, o nivelam cu grija si dam forma la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, punem o folie de aluminiu peste tarta si mai dam la cuptor 10-15 minute. O lasam sa se raceasca o scoatem din forma si o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si brinza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mac