Cred ca nu este persoana care sa nu agreeze supa de gaina.De cand eram copii si pana in zilele noastre, este supa care ne desfata simturile de fiecare data cand savuram o farfurie.Are un gust de neegalat si este printre preferatele mele....supa de gaina cu galuste:-)
Enjoy!
Supa:
1.Punem intr-o oala la fiert cam 4-5 litri de apa si punem gaina curata si transata bine.Lasam sa dea un clocot,dupa care spumam deasupra cu o spumiera.
2.Adaugam legumele curatate,spalate si taiate in bucati mari.Ceapa o lasam intreaga.
3.Adaugam sarea,boabele de piper,punem un capac la oala si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana carnea si legumele sunt bine patrunse.
4.Scoatem apoi legumele si carnea din supa, o strecuram bine si o turnam in alta oala curata.O lasam sa stea pana pregatim galustele.
Galuste:
1.Spargem oulae intr-un vas sau o farfurie mai adanca si le batem bine cu o furculita.Adaugam sarea si bicarbonatul si mai batem putin.
2.Adaugam apoi grisul si continuam sa batem bine pana compozitia este omogena si are consistenta unei smanatani mai groase.
3.Punem o oala cu apa la fiert pe foc,si cand incepe sa fiarba rupem cu o lingura galuste din amestecul pregatit anterior.Punem un capac si lasam sa fiarba cam 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
4.Dupa acest timp scoatem galustele din oala cu o spumiera si le punem in oala cu supa,strecurata.
5.Decoram cu patrunjel tocat marunt si servim fierbinte.
Cine doreste poate pune in supa legumele si carnea,taiate in bucati mai mici,daca nu,le poate servi separat!
Pofta mare va doresc!