Pieptul de pui umplut este o mancare de care nu te plictisesti, deoarece de fiecare data, se poate gati cu ingrediente diferite. Eu am folosit pentru un plus de aroma "za'atar", un condiment specific tarilor arabe. In Iordania, se foloseste doar ulei de masline virgin, nerafinat, care are un gust aparte, putin iute cand este proaspat. Maslinele verzi sunt productie proprie, din livada noastra de masline si murate de mine, cu lamaie si ardei iute.
Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.
Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare, piper proaspat macinat si za’atar, in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute.
Se taie un buzunar in pieptii de pui si se umplu cu ardeiul si felii de cascaval.
Se inchid taieturile cu ajutorul scobitorilor de bucatarie si se asaza intr-un vas de Pyrex.
Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati de marime medie.
Broccoli se desface in buchetele mai mici.
Rosiile se feliaza rondele.
Intr-un bol, se amesteca toate legumele cu maslinele si restul de ardei ramasi si se presara cu piper proaspat macinat ,”za’atar” si 3-4 linguri de ulei de masline.
Se aseaza in vasul de Pyrex, de jur imprejurul pieptilor de pui.
Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva cubul de Maggi si se toarna peste legume.
Se stropesc pieptii de pui cu putin ulei de masline si se presara cu”za’atar”.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 grade C, timp de 40 de minute.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc pieptii de pui si cartofii.
Se servesc cu muraturi asortate.
Pofta buna!
1
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe, preparat din oregano uscat, lamaita, maghiran, seminte de susan prajite, sare. Este, in general, preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru, chimion, coriandru, fenicul. In Palestina, reteta include chimion dulce ( carawe sau fenicul). In Liban, se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa. In Egipt, acest condiment se prepara cu scortisoara, cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.