Mici din carne de porc

de Andra_Constantinescu in Porc, 1 Iul 2016 | 4090 vizualizari

 

M-am inspirat de la Alex Teacher pentru reteta. Este pentru prima data cand  pregatesc asa ceva. Mi-a placut gustul lor, pe care l-am asemuit cu cel de cremwusti. Dar, atentie, insa! Daca nu ii lasati pana a doua zi sa se odihneasca si ii veti pune mai devreme pe gratar, se vor umfla ca niste gogosele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa de os de porc:
  • un os de porc (200 g);
  • 1,5 l apa;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • jumatate de ardei kapia;
  • sare.
  • Pentru mici:
  • 1 kg carne de porc;
  • o lingura cimbru uscat;
  • 5 graunti de usturoi;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • 350 ml supa de os de porc;
  • sare, dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mici din carne de porc:

Pregatirea supei de os de porc:

Se spala osul de porc.

Ceapa se curata de foi, morcovul se curata de coaja, ardeiul se curata de seminte si de cotor. Se spala toate aceste legume si se fierb intr-un litru de apa cu osul de porc, boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Se ia spuma care se formeaza de la os si se lasa sa fiarba in continuare pana cand scade toata apa. Se completeaza cu 500 ml apa, se mai clocoteste de cateva ori, apoi se lasa sa se raceasca. La final, se strecoara totul, pastrandu-se supa.

Pregatirea micilor:

Carnea se spala, apoi se taie in bucati mari si se da prin masina de tocat. Se pune in robotul de bucatarie (acesta trebuie sa aiba atasata paleta pentru framantare), apoi se adauga cimbrul, usturoiul (curatat de foi, spalat si zdrobit), boiaua dulce, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se da drumul la robot la o viteza medie si se adauga treptat supa de os. Se framanta asa timp de vreo 10 minute, iar la final se potriveste compozitia de sare.

Cu mainile ude se modeleaza micii, se aseaza pe o tava, apoi se acopera cu o folie si se tin la frigider pana a doua zi. 

Se incinge gratarul si se modeleaza, din nou, micii, cu mainile ude, apoi se pun pe gratar. Se frig pe toate partile.

Se servesc cu mustar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mici din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Andra_Constantinescu 1

05.07.2016, 04:13

Încercăm, Alex, cu toate că nu avem întotdeauna toate ingredientele sau unele le folosim in funcție de gusturi . Link-ul pe care mi l-ai dat nu merge. Zice că a fost eliminat videoclipul de către utilizator.

Andra_Constantinescu 1

05.07.2016, 04:25

Am uitat să menționez, dar și pentru rețeta de cartofi la grătar tot de la tine m-am inspirat, Alex.

abstract01 1

26.02.2020, 18:56

excelenti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de porc in foietaj